tiistai 10. marraskuuta 2009

Venäjänmaan tutkimus: luottamus Novaja Gazetaan vähentynyt

(KREML) Pääministeripuolue Yhtenäisen Venäjän pää-äänenkannattajan, Venäjänmaa-lehden tekemässä haastattelussa valtaosa puolueen kannattajista katsoo luottamuksensa Novaja Gazetaan vähentyneet radikaalisti.

Ainoa valtapuolueesta riippumaton media, Novaja Gazeta on viime aikoina paljastanut useita korruptioepäilyjä valtapuolueessa, jopa niin ahkerasti, että Yhtenäinen Venäjä -puolueessa puhutaan jo heihin kohdistuvasta ajojahdista.

Venäjänmaan tekemä tutkimus kuitenkin paljastaa, ettei NG:n ajojahti ole heikentänyt pääministeri Vladimir Putinin tai puolueen suosiota kannattajiensa parissa. Itse asiassa tilanne on päinvastainen, 95 % vastaajista nimittäin sanoi luottamuksensa NG:aan ja koko vapaaseen tiedonvälitykseen kärsineen korruptiokohun myötä. Viisi prosenttia vastanneista ei uskaltanut jostain syystä vastata keskustiedustelupalvelulta ostettuun tutkimukseen mitään.

"Kyllä meillä aina hankalissa paikoissa ovat rivit tiivistyneet", puoleen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Dimitri Dorogoj kertoo. "Tällainen ajojahti meidän puoluetta kohtaan on niin läpinäkyvää, että lopulta se kääntyy aina itseään vastaan", Dorogoj lisää.

Puolueen varapuheenjohtaja Anton Bereglesjeff on jo vaatinut päitä vadille ajojahdin takia. "Miksi nämä henkilöt saavat puhua ja kirjoittaa tällaista, eikä kukaan kanna vastuuta? Nyt olisi kirveellä töitä", Bereglesjeff raivoaa. Myös Venäjänmaa-lehden keskustelupalsta on täyttynyt vihaisista puolueaktiiveista, jotka vaativat NG:n kieltämistä lailla ja NG:tä painavien kirjapainojen moukaroimista käyttökelvottamaksi.

Novaja Gazeta on kaksi kertaa viikossa ilmestyvä lehti, joka on kritisoinut Venäjän hallitusta ja paljastanut hallinnossa ilmenevää korruptiota. Ainakin neljän sen toimittajan tiedetään maksaneen hengellään valtapuolueen kritisoinnin.

Etelän Median ulkomaan kirjeenvaihtaja L.C. Relander
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti