keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Radikaalikeskustalaiset tekevät irtioton puolueesta

Radikaalivihreiden esimerkkiä seuraten myös keskustanuorten uusi puheenjohtaja Antti Kurvinen on ilmoittanut keskustanuorten siirtymisestä radikaaliin suuntaan. Kotikuntansa Kauhavan paikallislehteen Komiaan antamassaan haastattelussa Kurvinen kritisoi kovin sanoin keskustan ukkopuoluetta ja julistaa sodan vanhoillisille keskustalaisille.

"No ensiksikin aiomme virtaviivaista toimintaa, sitten keskittyä itse sanomaan", huonosti istuvaan puvuntakkiin sonnustautunut Kurvinen rähisee. "Ja kun nämä on tehty, aiomme vaatia että nuoria kuunnellaan puolueen sisällä ja että näiden tuttien levittely meidän toimistoon loppuisi", Kurvinen jatkaa.

Selviä esimerkkejäkin muutoksesta Kurvinen antaa: "No virtaviivaistaminen tehdään keskittymällä sanomaan, ja sanoma virtaviivaistetaan. Meidän täytyy vain muistuttaa kansalaisia kaikista niistä hienoista aloitteista joita keskustanuorten suunnasta on tullut viime aikoina." Esimerkkeinä Kurvinen mainitsee muun muassa Apollonkadun puoluetoimiston uudet verhot, jotka saatiin jyrättyä läpi juuri keskustanuorten radikalismin ansiosta.

Keskustanuorten liittokokouksessa Kalajoella pari viikkoa sitten oli myös selvää vallankumouksen tunnelmaa. "Notta ny lähäretää Helsinkiin ja laitetaa asiat kuntohon", nimettömänä pysyvä pohjalaisaktivisti uhosi. "Notta olin mukana jo Kosolan talonpoikaasmarssissa maalaisliiton nuaria erustamassa ja kyllä ny on samallaasta liikehrintää ilimassa!", reipas nuorisopoliitikko jatkoi. Myös pukeutuminen liittokokouksessa enteili tulevaa: entiset huonosti istuvat puvut ja kumisaappaat olivat vaihtuneet huonosti istuviin pukuihin ja jatsareihin. Rohkeimmat olivat jättänneet kravatitkin pois, mikä keskustalaisissa piireissä on selvä outcast-tunnus.

Che Guevaraan verrattavissa oleva Antti Kurvinen onkin aiheuttanut kaaosta keskustan vanhojen pamppujen parissa. Rankat linjaukset virtaviivaistamisesta ja uusista tuulista ovat aiheuttaneet kovaa keskustelua keskustalaisten piirissä: "Ai kuka Kurvinen, niin se [Ilkan emerituspäätoimittaja Kari] Hokkasen uusi löytö! Helvetti mäkin olen radikaalimpi kuin se", nimimerkki Masa69 kommentoi Keskustan Verkkohorsmassa.

Keskustan 51 kansanedustajasta vain yksi on Helsingistä, loput maaseudulta. Tähän ongelmaan Kurvisella on myös selkeä vastaus. "Aion asua jatkossakin Rovaniemellä ja Kauhavalla, mutta varmasti käyn silloin tällöin punkkaamassa Hesassa", keskustanuoret urbaaniksi liikkeeksi luotsaava Kurvinen uhoaa.

Varsinaisia poliittisia linjauksia, konkreettisia muutosehdotuksia tai erovaatimuksia ministereille ei "keskustanuorten Obamalta" vielä tässä vaiheessa kuultu.

Etelän Median Helsingin toimitus / Johan "Gusse" Hellstén
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

2 kommenttia:

 1. Sitä voisi ruveta tekemään sellaista taulukkoa jotta kokonaisuus vähän aukeaisi:

  SÄÄTIÖ PJ EDUSTAJA SUMMA
  Nuorisosäätiö Kaikkonen KEPU Kaikkonen KEPU ?e
  MLL Kuuskoski KEPU Vihriälä KEPU 950e
  Norisosäätiö Kaikkonen KEPU Vanhanen KEPU ?

  VastaaPoista
 2. Pitäisikö tätä radikaalikeskustaa kutsua kenties myös ydinkeskustaksi vai jopa ÄÄRIKESKUSTAKSI?

  VastaaPoista