perjantai 26. marraskuuta 2010

Kiviniemi: Kivääri on penaalia mahtavampi

(NORSUNLUINEN HIRVITORNI) Pääministeri Mari Kiviniemi (eek.) asettui Suomen Metsästäjäliiton kannalle lausunnossaan, jonka mukaan Suomen koululaisille pitäisi opettaa oikeasti tärkeiden, ja PISA-tutkimusmenestyksen kannalta oleellisten aineiden lisäksi myös metsästystä. 

Pääministeri Kiviniemen näkemyksen mukaan metsästäjien määrä maassamme vähenee huolestuttavasti, ja nyt pitää alkaa toimeen kasvattamaan maahan uutta jahtisukupolvea. ”Kyllä tässä on ihan perusteltu huoli takana. Mitä tapahtuu jos keskustalainen sivistys yhtäkkiä häviäisi Suomesta ja kansalaiset ajautuisivat luonnontilaan. Kouluruokailuissa ja Amica-ravintoloissa laiskistuneet pullamössösuomalaiset ovat erkaantuneet siinä määrin luonnosta, että tappaminen ja ruoan hankkiminen pitää opettaa alusta pitäen uudestaan."

Pääministeri Kiviniemi vakuuttaa olevansa aloitteessa nuorten asialla ja aidosti huolissaan nuorten tulevaisuudesta: "Vaikka meillä automarketit ovatkin tulleet jäädäkseen, on hyvä varautua kaikkeen, myös omavaraisuuteen. Sitä paitsi se kun hirvikivääri potkaisee ES-höyryissä tärisevän rippikouluikäisen olkaa vasten on sellainen itsevarmuuden ja voiman tunne, joka kaikkien nuorten pitäisi kokea", ministeri hehkuttaa silmät loistaen.

Kiviniemi toteaa Jahti-lehden haastattelussa olevansa myös huolissaan siitä, että samaan aikaan kun metsästäjien määrä vähenee, on maamme suurpetojen kanta vastaavasti lisääntymässä huolestuttavasti: ”Eihän tällä nyt tietenkään tarkoiteta sitä, että lapset laitetaan karhunkaatoon”, pääministeri nauraa. ”Millaisena te toimittajat minua oikein pidätte. Eihän tässä nyt epäinhimillisiä olla. Eskarilaiset aloittavat harjoittelemalla  myyrien tappamista ja nylkemistä paljain käsin ja vasta lukioiässä päästään suurpetojahtiin susia, karhuja ja ilveksiä lahtaamaan."   Suurin osa muista puolueista pohtii vielä kantojaan Kiviniemen koulutuspoliittiseen avaukseen. Hirvimetsältä tavoitettu kokoomuksen Petri Salo joutui pidättelemään aseensa ennenaikaisesta laukeamista vedellessään ylävitosia riekkoa kuusenoksalta tiputtavan Jyrki Kataisen kanssa. 

Viereistä tammitikkaa tähtäilevä Eija-Riitta Korhola (loik.) on sen sijaan huolissaan ampumaharrastuksen vaaroista, viitaten oikeaan käteensä tulleeseen mustelmaan, joka aiheuttaa merkittävää haittaa Linnan juhlien pukua valittaessa. Korholan mukaan mustelma on kuitenkin peitettävissä näppärällä ilveksenturkista tehdyllä shaalilla. Demarien Päivi Lipponen sen sijaan kiiruhti pyytämään anteeksi vielä kirjoittamatonta blogikirjoitustaan aiheesta ja kristillisten Päivi Räsänen ehdotti metsästysopetuksen hyväksymistä vain jos opetus sisältää pakollisena oppimääränä kivityksen.


Vihreiden äänestäjät taas tuovat esille huolen aseiden tuomisesta kouluun, tappamisaatteen opettamisesta jo ala-asteikäisille sekä näköalattomuuden riistanhoidon tulevaisuudesta. Toisaalta jos samaan pakettiin voidaan sopia, että osa lapsista voi kieltäytyä aseellisesta metsästyksestä ja osallistua marjojen ja risujen poimimiseen, vaikkakin kaksi kertaa pidemmillä oppitunneilla, on vihreiden puoluejohto valmis hyväksymään tämänkin lähtökohtaisesti uskomattoman maalaiselta ja idiootilta kuulostavan ehdotuksen kirkkain silmin kunhan paikka porvarihallituksessa on jatkossakin heille taattu.Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio & Johan "Gusse" Hellstén
Kuva: Köpi Kalliokangas ©


TIETOLAATIKKO:
- Mari Kiviniemi on eduskunnan eräkerhon jäsen, eduskunnan eräkerho taas Metsästäjäliiton pääyhteistyökumppani. Jopa 1/5 kansanedustajista kuuluu eduskunnan eräkerhoon, ja näin
ollen metsästysintoilijoita on Suomen eduskunnassa enemmän kuin minkään muun maan parlamentista.

- Eduskunnan eräkerho (eek.) on järjestänyt eduskunnan tiloissa vuosittaisen tapahtuman sidosryhmille eduskunnan rahoilla ja puhemiehen suojeluksessa aina viime vuoteen asti, kunnes Sauli Niinistö kielsi tapahtuman järjestämisen. 

- Eduskunnan sijaan vuonna 2009 tämän reippaan kokoontumisen rahoittikin RAY, puheenjohtajanaan Jukka Vihriälä (kesk.).

1 kommentti:

  1. Mitenkäs Soinin metsästykset? Jaksaako wienerschitzelin, belgialaisen kaljan ja suomalaisten verorahojen turvottamalla mahalla enää metsässä rämpiä?

    VastaaPoista