tiistai 24. toukokuuta 2011

Dokukomedian ohjaaja julistettiin persona non grataksi

(CÄNNISSÄ) Viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen julistettiin Persona non grataksi Etelän Median arvostetussa poliitikan toimituksessa hänen natsikommenttiensa takia. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Hakkaraisesta julkaista uutisia, eikä Hakkaraisesta kertovia videoklippejä linkitetä enää eteenpäin. Hakkaraista ei myöskään kutsuta Etelän Median pikkujouluihin. Persona non grata on voimassa niin kauan kuin Hakkarainen on "noin helvetin pihalla", Etelän Median juristitoimittaja Charly Teräsvuori kertoo.

Etelän Median toimitus ei kuitenkaan vielä kertonut, kilpaileeko Hakkaraisen kokeellinen dokukomedia-genreä edustava lyhytelokuva "Minä - solisaliratti" vuoden kultaisesta Juhani Palmu -palkinnosta. Noin kahden minuutin pituisessa elokuvassa Hakkarainen nerokkaasti tuo Ilmari Kiannon Punaisen Viivan Romppaisen Topin 2010-luvulle tilanteeseen, jossa Romppainen itse on muuttunut punaisen viivan vetäjästä "kansanetustajaksi". Hakkaraisen mustavalkoelokuvaa on kehuttu erityisesti sen autenttisesta henkilökuvauksesta sekä äänimaailmasta.

Hakkarainen ei itse ollut pahoillaan sanomisistaan, vaan selitti ne lähinnä tanskalaiseksi huumoriksi ja uskoi että Helsingissä ei ymmärretty hänen maalaiselle ominaista puhettaan. Persona non grata -julistukseen Hakkarainen sen sijaan suhtautui lähinnä hämmentyneenä, pitäen titteliä hienona, joskin kovin vaikeana kirjoittaa, lausua tai ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti