torstai 29. huhtikuuta 2010

Aki Haaro Nuorisosäätiön toimitusjohtajaksi?

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro on tyrkyllä surullisen kuuluisan Nuorisosäätiön toimitusjohtajaksi. (HS 30.4.2010)

Etelän Media kasasi lukijoiden iloksi Haaron CV:n, minkä perusteella miehen tulisi olla jossain aivan muualla kuin kultaisella oksalla nostamassa toimitusjohtajan palkkaa. Mutta tämä lienee keskustan tapa palkita kultapoikia tai niitä jotka todistajina vaikenevat?


Kansainvälinen Suomi ry.
- Tuki Vanhasen kampanjaa ja sai rahaa mm. Nuorisosäätiöltä (n. 20 000 euroa) ja Maaseudun kukkaisrahaston säätiöltä (50 000 euroa).
- Keskeisiä henkilöitä epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä, sillä he toimivat samalla sekä tukien saaja- että antajapuolella.
- Aki Haaro oli yhdistyksen taloudenhoitaja ja hoiti näin ollen tilit ja kirjanpidot. Häntä ei kuitenkaan ole kuultu tietojemme mukaan rikoksesta epäiltynä. (HS 28.4.2010)

Kehittyvien maakuntien Suomi ry.
- Aki Haaro toimi yhdistyksen varatilintarkastajana, omien sanojensa mukaan hän ei edes tiennyt kuka varsinainen tilintarkastaja oli (US 4.8.2008).

Menestyvä Suomi
- Yhdistyksen kautta käytettiin yli 400 000 euroa ehdokkaiden tukemiseen.
- Yhdistyksen purkautuessa sen selvitysmiehenä oli puolueen hallintopäällikkö Aki Haaro. Puheenjohtajana toimi Kontiola, varapuheenjohtajana Korhonen ja sihteerinä Haaro.
- Yhdistyksen osoitteeksi oli jostain syystä merkitty rovaniemeläinen yksityisasunto.
- Menestyvä Pohjanmaa ry:ssä Haaro toimi perustajana ja nimitti myöhemmin oman vaimonsa puheenjohtajaksi. Myös vaimo oli ehdolla vaaleissa saaden 88 ääntä.
- Vaimon mukaan "Meidän yhdistyksellä on hyvä tarkoitus. Sitä en muista mihin tarkoitukseen mieheni sen alunperin perusti."
- Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan Haaro on ollut tietoinen ja vastannut esimerkiksi Menestyvä Suomi ry:n tekemisistä. (IL 13.6.2009)

Nuorisosäätiö
- Tuki kunnallisvaaleissa 2004 suoraan puheenjohtajaansa Antti Kaikkosta sekä Timo Reinaa ja Aki Haaroa 1000 eurolla.
- Aki Haaro toimi vaali-ilmoituksensa mukaan Nuorisosäätiön kiinteistöosakeyhtiöiden (kahdeksan kohdetta) tilintarkastajana vuodesta 2004 eteenpäin.
- Iltalehden mukaan Nuorisosäätiön tytäryhtiö Nuorisoasuntojen Isännöinti Oy ei ole toimittanut tilinpäätöksiä patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin. Puuttuvat tilinpäätökset ovat vuosilta 2001, 2003 ja 2004. Vuonna 2003 järjestettiin eduskuntavaalit ja vuonna 2004 kuntavaalit.

Keva
- Keva on poliisitutkinnan alla kuittikorjailujen takia. Kuitteihin oli tehty muutoksia jälkikäteen.
- Kuittiin oli alun perin merkitty Kauppisen lisäksi neljä tilaisuuden osallistujaa. Heistä keskustan kehittämispäällikön Lasse Kontiolan ja Nova Groupin toimitusjohtajan Arto Merisalon nimet oli jälkeenpäin vedetty yli, ja tilalle oli kirjoitettu keskustan hallintopäällikön Aki Haaron nimi. (mm. HS 14.10.2009)

Maaseudun kukkaisrahasto säätiö

- Lastenavun tai syöpäpotilaiden hyväksi myytyjen adressien hinnasta osa päätyy keskustalle. Adressien ja korttien kauppaa pyörittää Karto Oy.
- Tukee keskustanuoria noin 150 000 eurolla vuodessa, ja pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaa 50 000 eurolla.
- Säätiön hallituksessa on muun muassa Aki Haaro.

Lomayhtymä ry
- Lomayhtymä järjestää Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamaa tuettua lomatoimintaa.
- Lomayhtymä ry:n puheenjohtajana toimii kansanedustaja Antti Rantakangas, varapuheenjohtajana Aki Haaro.
- Lomayhtymä tuki keskustalaisia ehdokkaita, ja mm. hankkimalla Rantakankaan tukiyhdistykseltä 1200 euron arvoisen maisemataulun.

OP-Pohjola
-STT:n saamien tietojen mukaan OP-Pohjola on tukenut keskustaa 8 000 eurolla, toisin kuin keskusta on puoluerahoitusta selvittäessään ilmoittanut.
- Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro arvelee Helsingin Sanomissa, että OP-ryhmän lahjoituksen puuttuminen ilmoituksesta johtuu hänen virheestään. (HS 8.8.2009)


"Keskustan sisällä Haaroa pidetään talousammattilaisena, jonka puoluesihteeri Jarmo Korhonen toi puoluetoimistoon puoluesihteeriksi tulonsa jälkeen." (4.6.2008 IL).

Niinpä näkyy. Me emme väitä että mies olisi rikollinen. Emme edes että hän olisi epärehellinen. Hän on vain sattunut olemaan oikeissa yhdistyksissä oikeaan aikaan, vai pitäisikö sanoa väärään aikaan? Osa yllämainituista epäselvyyksistä on johtanut rikostutkintoihin, osassa on riittänyt kohu lehtien palstoilla. Haaron nimi nyt vain sattuu löytymään jokaisesta kohusta, mitä keskustapuolueesta on Susan Ruususen silikoneja lukuun ottamatta kirjoitettu.

Kun keskustassa on ollut toiveita pestä vaalitukien jälkipyykki on tietysti enemmän kuin järkevää, että näin keskeisesti niissä mukana ollut mies siirretään Apollonkadulta Jarmo Korhosen naapurihuoneesta hiukan kauemmaksi toiminnan ytimestä. Jotain kuitenkin kertoo keskustalaisesta ajatusmaailmasta kaiken tämän jälkeen siirtää Haaro Nuorisosäätiön toimitusjohtajaksi, nauttimaan johtajan palkkaa sinne mistä koko kohu sai alkunsa.

Voikin sanoa, että ainakin yhdessä asiassa kepu ei petä koskaan. Se varmasti pettää aina.

Etelän Media / Charly J. Teräsvuori

Muita Etelän Median Nuorisosäätiöpaljastuksia:
- Nuorisosäätiössä jäsenkirjalla jonon ohi! (EtMed 29.10.2009)
- Kuinka Nuorisosäätiö livautettiin ARA-tuen piiriin (EtMed 13.11.2009)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti