torstai 8. huhtikuuta 2010

Joku sanoi jostain jotain

(SHT) Suomen poliittisessa historiassa käännettiin uusi sivu tänään, eilen ja viime viikolla, kun joku, todennäköisesti täysin turha venkula, sanoin jotain jostain toisesta turhakkeesta. Tämä joku oli lähettänyt medialle (ei kuitenkaan Etelän Medialle, ihmettelemme miksei) tiedotteen jostain asiasta, jossa kiistettiin jotain mitä joku toinen nobody oli sanonut tai ei ollut sanonut tuntia, päivää tai kaksi vuotta aikaisemmin. Ilmoituksen taustalla oli joku tapahtuma, jolla ei varsinaisesti ole juuri minkäänlaista merkitystä yhtään mihinkään asiaan.

Iltapäivälehdistössä tämän turhakkeen lausunto sai kuitenkin välittömästi käyntiin poliittisen turbulenssin, ja innokkaimmat pääkirjoitukset jo ehdottivatkin suomalaisen ajanlaskun nollaamista tuon apokalyptisen tiedotteen lähettämishetkeen. Tiedotteen matkaa lähettäjän tietokoneelta STT:n toimituksen faksiin seurattiin kotisohvilla herkeämättä, ja riemun ja rakkauden, ilon ja surun hetkiä koettiin varmasti yhdessä jos toisessakin suomalaiskodissa tiedotteen noustua välittömästi iltapäivälehtien ykkösuutiseksi. Yksi aikakausi suomalaisessa poliiittisessa historiassa oli monen mielestä tullut päätökseen ja uusi alkanut.

Uudeksi vesimiehen ajaksi kutsutun vuosikymmenen seuraukset näkyivät myös dramaattisesti Suomen eduskunnassa – arvovaltaisimmassa instituutiossamme, joka edustaa kansaa ja jonka tehtävä on päättää mm. lainsäädännöstämme. Välittömästi pari vuotta ensimmäisten kohulausuntojen tultua julki, joutui joku rivikansanedustaja luopumaan jostakin haistapaskavarapuheenjohtajuudestaan ja antaen näin tilaa jollekin jonka nimi saattoi olla Sirpa, Reino tai Taina. Äänestys Sirpa/Reino/Tainan ja toisen tusinanaaman välillä oli hermoja kutkuttava ja ratkesi vasta toisella tai kolmannella noppavuorolla.

Jotta ei dramatiikkaa Suomen politiikasta puuttuisi, joutui myös jonkun, jonka ansiot ovat lähinnä iltapukupuolella, aviomies, avomies ehkä rakastaja tai joku mikälie luopumaan omasta työstään, virastaan tai ainakin vakioratikkalinjastaan kohun takia. Tämä täysin loogiselta tuntuva välitilinpäätös tälle farssille käynnisti samalla nettikeskustelujen tulvan, ja esimerkiksi Metro-lehden tekstiviestipalstalla otettiin tyrmistyneenä vastaan tiedot niin erosta, tiedotteesta, kevättulvista kuin koirankakoistakin.

Suomen johtavien journalistien ja mediatalojen esimerkkiä seuraten myös Etelän Media aikoo väijyä herkeämättä kuinka jollekin tässä asiassa käy ja mitä seuraavalla harmaalla puvulla on tai ei ole, tai olisi ollut muttei enää olekaan, asiasta sanottavanaan. Seuraavaa ilmoitusta odotellessamme aiomme paremman farssin korvikkeena tutustua harrastajateattereiden kevään tarjontaan, joiden liiton puheenjohtaja muuten on, paljon/jonkin verran/ei juurikaan ironisesti Marja Tiura (kok.).

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén

1 kommentti:

  1. BRILLIANT!!! :) todellakin LOL:ing, kirjaimellisesti.

    VastaaPoista