keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Keskusta nousee, vain Etelän Media voi pysäyttää sen

Poliittinen tilanne Suomessa on muuttunut niiden neljän vuoden aikana, joina olemme viettäneet hiljaiseloa. Luulimme että Matti Vanhasen rampauttaminen, Jarmo Korhosen syrjäyttäminen ja keskustan romahdus vaaleissa opposition pienimmäksi puolueeksi olisi riittänyt tekemään työmme valmiiksi.

Olimme liian toiveikkaita. Keskusta ymmärsi siirtää näkyvät hahmonsa syrjään, valita Harmaan Tuntemattomuuden (joku voisi jopa sanoa, mitättömyyden) puheenjohtajakseen, jotta kannatus saataisiin nousuun. Keskustan kannatushan perustuu aina sen näkymättömyyteen. Monelle politiikkaa seuraamattomalle (joita keskustan kannattajat ilmeisesti ovatkin) yleinen selitys keskustan äänestämiselle on: "No mä en oo oikealla enkä vasemmalla, vaan keskellä."

Keskusta ei kuitenkaan ole keskellä, korkeintaan keskellä peltoa, siltarumpujensa ja turkistarhojensa luoman bunkkerin sisällä. Sen ehdokkaina ensi vaaleissa ovat muun muassa paluuta yrittävän Matti "lautakasa" Vanhanen ja Kauko "valtakunnanoikeus" Juhantalo, vanhat tutut Sirkka-Liisa "tapetaan kaikki eläimet" Anttila ja Mauri "siltarumpu" Pekkarinen. Mainittakoon että myös Jouko "Joukopiho" Piho on liittynyt keskustan jäseneksi ja pyrkii ehdolle ja tukee myös toista kaltaistaan, Paavo "Mediapeli" Väyrystä.

Samaan aikaan mediakenttä on muuttunut. Tällä välillä jäsenlehdistämme Helsingin Sanomat on ajautunut ajoittain keskustalaisten päätoimittajien ja hallituksen puheenjohtajan käsiin. Yleisradio on pitänyt pintansa, mutta nuoremmat toimittajat ovat unohtaneet keskustan todellisen luonnon ja keskittyneet toisarvoisiin asioihin.

Mutta mikä pahinta. Maakunnan satraapeistaan tunnettu Keskisuomalainen Oyj on ostanut eteläsuomalaisia paikallislehtiä omistavan Lehtiyhtymän ja aikoo siten laajentua myös pääkaupunkiseudulle. Yhdessä keskustan kannatuksen ja lähes väistämättömältä näyttävän pääministeriyden kanssa he voisivat luoda Suomeen Kremlin kaltaisen mediatilan. Uutisissa olisi jäille heitettyjä kiviä, susien luomaa uhkaa ja turkismainoksia. Juha Sipilä äänestettäisiin halutuimmaksi mieheksi kerta toisensa jälkeen. Sitä emme varmasti halua?

Siksi meidän on aika palata työhömme keskustalaisen vähämielisyyden tuhoamiseksi. Tämän tiedostivat myös maakuntalehdet, jotka tekivät meille ostotarjouksen, mistä kieltäydyimme. Emme ole vielä saaneet hevosen päätä tai muuta ruhoa koteihimme, mutta aluetuista irrotetut tonnin setelit ovat vilkkuneet silmiemme edessä. Emme kuitenkaan suostuneet myyntiin sillä Te, hyvän suomalaisen journalismin kuluttajat, ansaitsette parempaa.


Etelän Media on perustamisestaan asti pyrkinyt puolustamaan hyvää journalismia ja vastaamaan niihin perusteettomiin syytöksiin, joita sen toimittajia kohtaan on esitetty. Jopa sananvapauden rajoittamista on esitetty. Näin ollen meitä ei voi rahalla ostaa. Tulemme piakkoin uudistamaan sivumme ja laajentamaan toimintaamme. Keskusta-maalaisliitto tulee palauttaa sille kannatuksen tasolle, mikä sille elinkeinorakenteen muutoksen myötä kuuluu.

Tervetuloa mukaan tekemään yllätystä vuoden 2015 vaaleihin, gallupit voidaan kääntää ja pekkariset pakottaa takaisin navettoihinsa. Ennen uuden sivustomme avajaisia, voit seurata meitä ja osallistua keskusteluun tämän blogin lisäksi Facebookissa ja Twitterissä.

2 kommenttia:

  1. mitä paskaa tämä sivusta on? yritin lukea muutaman jutun, mutta sisältö oli niin kuivaa, että ei paljon naurata. Samizdatista mallia, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi maakuntalehden pääomistaja, olisiko teidän kannattanut tutusta näihin kuiviin teksteihin jo ennen suunnitelmianne?

    Mutta kiitos palautteestasi, lupaamme jatkossa lisätä venäjänkielisten tekstiemme osuutta.

    VastaaPoista