torstai 18. marraskuuta 2010

Persaukinen pikkuveli tuskin rahaa vailla

(MEIDÄN PERHE) Juorut sisarkatraan muiden jäsenten keskuudessa kiihtyivät viime viikkoina kuopus-Patrikin talouden todellisen tilan paljastuttua koko kauheudessaan. Vielä pari vuotta sitten pörssikeinottelussa pärjännyt punatukkainen hulivili näyttää käyttäneen aivan liian suurta velkavipua sijoituksissaan, ja maailmanlaajuisen talouskiirisin myötä ajautuneen syviin ongelmiin. Patrik ei kuitenkaan ole pyytänyt apua sisaruksiltaan.

"Vielä viime jouluna ihastelin sen uutta asuntoa, autoa ja nuorikkoa, mutta nyt näyttää pahalta", Olli-veli sanoo. "Huhuja liikkuu että Patrik pyytäisi apua, mutta eipähän tuo ainakaan meille ole vielä soitellut." Villeimpien huhujen mukaan Patrikilla saattaakin olla jopa 80 miljardin euron velat, mikä tarkoittaisi merkittäviä leikkauksia tuhlaajapojan elintasoon tai vaihtoehtoisesti muiden sisarkatraasta tulisi ottaa velat vastatakseen. Tätä Patrik ei kuitenkaan kuulemma ole vielä pyytänyt.

"Meidän täytyy varautua siihen että se persaukinen hulttio jotain haluaa, vaikka kuulemma ei haluakaan. Ja vaikka haluaisi, ei sillä olisi mitään vaikutusta meidän kotitalouteen", isoveli Jyrki rauhoitteli lankonsa sekoilusta huolestunutta vaimoaan. "Hanna ja lapset voivat olla rauhassa, kun me teemme lainapaperit vain valmiiksi osuuspankin kanssa, vaikka tokkopa niitä edes lopulta tarvitsee allekirjoittaa", Jyrki sanoo.

Vaikka sisar Maryn mukaan Patrikin tilanne onkin yksittäistapaus, on suvulla jo nyt omien asuntolainojensa lisäksi vastattavanaan perheen keskimmäisen veljen, Aleksanterin velat. Viittä Ruotsin-laivoilla törsästellyt ja kasinolla suvun maita pelannut veijari on nyt otettu perheen huostaan, mutta epäilyt yli 100 miljardin velkojen takaisinsaamisesta ovat kuitenkin olemassa.

Perheessä odotetaankin jännityksellä lähestyvää joulua, jolloin tapana on ollut kerääntyä yhteen, syödä, päihtyä ja tapella vaari-vainaan signeeratusta Kekkos-taulusta ja mummon Singeristä. Tällä kertaa keskustelua tosin saattaa värittää myös miljardien velat, joihin suku on vajonnut. "Patrik ei ole pyytänyt mitään joululahjaksi, joten hyvin sillä velikullalla varmastikin menee", sinisilmäinen Tapani muistuttaa,  arvioidessaan samalla riittääkö perheen korsolaiskaksio kattamaan noin 400 miljoonan lainaa, jonka Tapani joutunee ottamaan.

Kuopus itse sen sijaan pitää koko kohua liioiteltuna, ja omaa holtitonta rahankäyttöään ainoana keinona osoittaa isoveljilleen olevansa myös jotain. "Mutta apua en kysy, pidettäköön tätä korkeintaan suvun yhteistyön voimannäyttönä. Meitähän ei velkojat komentele", Patrik uhoaa, muiden miettiessä samalla kuinka helvetissä tämän selittää kotona odottavilla pikku-propellipäille, joiden haaveet ilmaisesta koulutuksesta, paremmasta terveydenhuollosta ja  -ensi joulun hittituotteesta- sähköllä lämpeävästä torkkupeitosta voi nyt kertaheitolla heittää romukoppaan, tai tarkemmin Patrikia rahoittaneiden keplottelijoiden Bonuksiin.


Etelän Median oekonomian toimitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti