torstai 5. marraskuuta 2009

Varjot Lapissa syvenevät

Kuten Etelän Media jo aiemmin totesi (Varjoja Lapin kesässä), jokin muukin kuin Lapin luonto loi Rovaniemellä outoa taikaa. Kehittyvien Maakuntien Suomi ry rahoitti silloista kaupunginhallituksen kepulaista puheenjohtajaa Ari Ruotsalaista, ja kaupunginhallitus sinetöi Nova Groupille tontin moottorikelkkatehdasta varten. Helsingin Sanomat uutisoi Keskusrikospoliisin selvittävän Ruotsalaisen esteellisyden ja mahdollisen lahjoman vastaanoton.

Tässähän ei sinänsä ole mitään uutta. Kuviohan on ollut tiedossa jo aikaa sitten.

Keskustan mielikuvituksellinen kudelma saa kuitenkin lisää syvyyttä, kun lisätään vyyhteen Lasse Kontiola, joka hääri Keskustan puoluetoimistolla järjestellen tapaamisia Novan rahoittajien kanssa ja osaltaan myös vastaten rahaliikenteestä. Vuosi sitten Rovaniemen Keskustan kunnallisjärjestössä vaihdettiin puheenjohtajia. Matti Keskiniva väistyi syrjään ja kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi nousi Lasse Kontiola. Kontiola on edelleenkin Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsen.

Nyt tulee muistaa, että kunnissa ja kaupungeissa toimii tarkastuslautakunta, jonka asema on lakisääteinen. Kuntalain mukaisesti tarkastuslautakunnan tehtävä on valmistella kunnan talouden ja toiminnan tarkastusta valtuuston käsittelyä varten. Tarina saa entistä enemmän vivahteita, kun HS uutisoi Rovaniemen tarkastuslautakunnan perehtyneen Novan tonttikauppaan havaitsematta siinä mitään moitittavaa niin esteellisyyksien saati lahjuksien suhteen.

Kontiolalle kunnallisjärjestön johdon luovuttanut Matti Keskiniva sai myös luottamustehtävän. Hänestä tehtiin Rovaniemen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.

Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti