keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Kepuinfluenssa levinnyt jo Asikkalaan?

Maanlaajuiseksi epidemiaksi äitynyttä kepuinfluenssaa epäillään Asikkalan eilisen poliittisen kriisin aiheuttajaksi. Taudinkantajaa ei ole vielä diagnosoitu, mutta oireet viittaavat akuuttiin taudinkuvaan.

Asikkalan kunnanjohtajana toimiva Juri Nieminen aiheutti kunnan veronmaksajille 15 000 euron lisämätkyt "unohtamalla" puhelimensa tai kannettavan tietokoneensa päälle ulkomaanmatkansa aikana. Juuri kepuinfluenssaan viittaava asioiden unohteleminen toistui myös myöhemmin, kun kunnanjohtaja ei edes muistanut minne matka oli suuntautunut. Kepuinfluenssan vakaviin taudinoireisiin liittyy hyvin läheisesti muistikatkokset.

Kunnanjohtaja ei itse myönnä olevansa taudinkantaja, mutta viranomaisten mukaan kaikki viittaa juuri kepuinfluenssaan. Taudinkantajan tiedetään hoitaneen kunnallisia viranhaltijuuksia ainakin Haapavedellä ja Sulkavalla ennen tuloaan Asikkalaan. Kaikissa näissä kunnissa on kepuinfluenssaa esiintynyt lähes poikkeuksetta johtavien viranhaltijoiden keskuudessa.

Kunnanjohtajan ura Asikkalassa olikin katkolla, mutta äänin 20-15 Nieminen todettiin toimintakykyiseksi. Puolesta äänesti lähinnä keskustan valtuustoryhmä, jonka mielestä kepuinfluenssaa on liioiteltu eikä sillä ole todettu olevan kunnanjohtajan työkykyyn haitallisesti vaikuttavia tekijöitä, pikemminkin päinvastoin.

Taudin eteneminen Asikkalassa onkin jo johtanut kunnan eristämiseen Lahden suurkunta-hankkeesta. Samalla Asikkala on perustanut ympäröivien kuntien kanssa IKL-nimisen järjestön (Itsenäisten Kuntien Liitto), ilmeisen ylpeänä sen selvästä assosiaatiosta historiamme toiseen äärikeskustalaiseen liikkeeseen.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti