torstai 26. marraskuuta 2009

Pohjalaisisännät paniikissa: tarttuiko sikainfluenssa emakkoon?

(HORONKYLÄ) Vaasan aluetoimituksemme saamien tietojen mukaan H1N1-virus on tarttunut Teuvalla ihmisestä sikaan. Teuvalaisperheessä virusta on sairastanut tähän mennessä sian lisäksi vain isäntä. Tila on tällä hetkellä eristetty, ja viranomaisten kerrotaan parhaillaan rauhoittavan tilanteesta vimmastunutta emäntää. Etelän Median saamien tietojen mukaan pohjalaista syntyperää oleva emakko on kuitenkin jo toipumaan päin, mutta henkisiä arpia parannellaan kunnaneläinlääkärin mukaan vielä vuosia.

Samalla tilalla on aiemminkin tarttunut tauteja ihmi
sestä sikaan: "Nämä ovat näitä alueelle tyypillisiä tapauksia, nuhakuumeen sekaista kuppaa ja sen sellaista. Pojat ovat poikia", myhäilee kunnaneläinlääkäri Heimo Mäki-Jakomäki. Silminnähden asiasta järkyttynyt Keskustanaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Mervi Alitalo-Huikari ei suostunut kommentoimaan tapausta ennen kuin virallinen selvitys asiasta on valmistunut.

Etelän Medialle Apollonkadulta vuodettujen tietojen mukaan tutkimuksen tulee suorittamaan miamilainen erikoistutkija Horatio Caine. Ulkomaankirjeenvaihtajamme L.C. Relander tapasi tutkijan Miamin kansainvälisellä lentokentällä, mutta erikoistutkija pysyi kuitenkin tapauksesta vaitonaisena, eikä suostunut kommentoimaan muuta kuin "you won't get fooled again".

Etelän Median maakuntatoimitusEi kommentteja:

Lähetä kommentti