keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Viron pääministeri osallistuu keskustaristeilylle

Viron pääministeri Andrus Ansip osallistuu keskustapuolueen suurristeilylle (30.-31.10.). Risteilyn seminaareissa on tarkoitus käsitellä ilmasto-, energia- ja ympäristöpolitiikkaa. Ansip tulee pitämään puheensa otsikolla ”Veljeskansat yhdistykää! Eli miten tämän meren saisi täytettyä lietteellä”.

Pääministeri Ansip aikoo myös tavata kollegansa Matti Vanhasen, jonka kanssa hänellä, kohtalaisen tolkun miehenä, on tarkoituksena saada ”ees väha kurati järkeä Suome keskerakondin varainhankintaan”. Ansip on huolissaan siitä, että Venäjän valtio ei ole enää persaukinen ja sillä saattaakin olla mielenkiintoa jälleen ostaa itselleen Suomesta apupuolue. Keskusta onkin nykyisen vaalirahakohun pelottamana suunnitellut palaavansa Kekkosen ajan rahoituspolitiikkaan, eli ns. itäapuun.

Aikoinaanhan Maalaisliitto otti runsain määrin rahaa Neuvostoliiton kommunistiselta puolueelta toimien näin Kremlin etäpesäkkeenä. Järjestelmä oli varsin oiva myös neukkujen mielestä, koska silloinen Suomen Kommunistinen puolue oli julkisuudessa ”Kremlin käsikassara”. Julkisuuskuvan kannalta olikin parempi, ettei Brezhnevin maalaisliitolle tekemä ehdotus nimenvaihdosta ”Suomen maaseudun bolsevistiseksi liitoksi” mennyt kannatuksesta huolimatta läpi.

Keskustapuolueen risteily ei kuitenkaan ole pelkkää pajatson pelaamista ja kossuvichyn juomista Itämeren ja vaalirahoittajien kustannuksella. Virallisena päämääränä on linjata keskustalaista 2010-luvun ympäristöpolitiikkaa myös yleisemmällä tasolla. Päätavoite keskustapuolueella on saada niin sanottu ”itämeriongelma” ratkaistua lopullisesti, kepulaiseen tapaan poistamalla koko Itämeri. Kepulaiset isännät ovat lopen kyllästyneitä viherpiipertäjien vittuiluun siitä, että heidän puutteellinen maatalouspäästöjen hallinta rehevöittää Itämerta.


Mauri Pekkarinen puhuu risteilyllä otsikolla ”Onko se saastuttaminen nyt niin paha juttu”, jonka jälkeen ympäristöministeri Paula Lehtomäki alustaa aiheesta ”Ympäristö: uhka vai mahdollisuus”. Perheen pienimmille on luvassa keskustanuorten ensi joulun hittipelin esittelytilaisuus. Pelin ”Hakkaa kuuttia nuijalla” myyntivoitot on tarkoitus ohjata lyhentämättömänä Saimaan verkkokalastajat ry:n uusiin katumaastureihin.Ensi vuonna keskustapuolue aikoo järjestää ilmastonmuutosseminaarin helvetin isossa lentokoneessa, jonka tarkoituksena on käydä laskeutumassa jokaisessa periferian lentokenttäkunnassa.

Etelän Media / Itämerellinen toimituskunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti