perjantai 23. lokakuuta 2009

Keskusta ei kannata ministerikierrätystä

(ROSKAKATOS) Keskustan puoluehallituksen enemmistö ei kannata ministereiden kierrätystä. Keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaa-lehden tekemässä kyselyssä kyselyyn vastanneet keskustavaikuttajat kiistivät kierrättämisestä saatavat edut ja pitivät sitä turhana puuhasteluna.

"Ehkä kaupungeissa kierrättämisestä saadaan hyötyjä, mutta täällä maaseudulla ministereiden kierrättäminen aiheuttaa vain lisää päästöjä ministeriautojen kiertäessä maakuntaa yksittäisten törppöjen perässä", kirjoittaa savolaisvaikuttaja Seppo K. Etelän Medialle lähettämässään lukijakommentissa. "Sitä paitsi meillä Savossa vanhat biohajoavat ministerit on yleensä heitetty solkkusankossa navetan kulmalle, siellä ne maatuu ihan mukavasti muun sonnan seassa", Seppo K. jatkaa.

Myös Pohjois-Pohjanmaalla ollaan skeptisiä kierrättämisen eduista. Keskustapuolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakangas sanoi Etelän Medialle antamassaan haastattelussa kierrättämisen olevan lähinnä "Vihreiden vouhotuksia". "Paraneeko maailma yksittäisen puolueen ministerikierrätyksestä? Tehkööt vihreät mitä tekevät, meidän turvebisnes saastuttaa jo sen verran, että yksi ministerikierrätys ei siinä paljon paina", ylimielinen Rantakangas kommentoi vittumainen virne kasvoillaan.

Sen sijaan kansanedustaja Timo Kalli sanoi suhtautuvansa varovaisen positiivisesti ministerikierrätykseen. "No kyllähän siinä tulee yksittäiselle taloudelle aina vähän ongelmia muistaa mikä ministeri kuuluu minnekin astiaan, mutta ainakin meillä Satakunnassa on saatu hyviä tuloksia viallisiksi osoittautuneiden ministereiden uudelleenkäyttämisestä", Kalli kertoo. Kalli myös kertoo itse olevansa mielellään mukana ministerikierrätyksessä, jos sellaiseen käytäntöön keskustapuolueessa päädytään.

Ministerikierrätys on saanut kuitenkin jonkun verran kannatusta muissa puolueissa. Hallituspuolueista ainakin kokoomuksella ja vihreillä on hyviä kokemuksia ministerikierrätyksestä, ja he toivovatkin keskustapuolueen ottavan heistä mallia. Pääoppositio puolue sdp taas pistää paremmaksi, ja kertoo kierrättäneensä viime vaalikaudella jopa ihan käyttökelpoista materiaalia ja tuoneen ministerikäyttöön puhtaasta ihmisjätteestä valmistettua ministeriainesta.

Keskustapuolueen puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen ei ottanut kantaa ministerikierrätykseen puolesta tai vastaan, mutta ilmoitti Etelän Medialle kannattavansa ministereiden mahdollisimman pitkäaikaista käyttöä ja vastustavansa nykyistä kierrätyskulttuuria. "Keskustapuolue on aina kannattanut mieluummin nykyisten, jo kertalleen ostettujen ja maksettujen ministereiden loppuun ajamista, tosin tarvittaessa myös loppusijoittamista maan rajojen ulkopuolelle tulee suosia", Vanhanen sanoo ja taputtaa vieressään kevyesti yskivää ja päästöiltään EU-normit ylittävää Paavo Väyrystä.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

1 kommentti:

  1. Nyt kun tänään 2.11.2009 on puhuttu ministerien kierrätyksestä kepussa niin minusta se ei ole kierrätystä, jos nykyisiä ministereitä vaihdetaan toisiin. Sehän on vaihtoa. Eikö kierrätystä olisi se että nykyiset ministerit vaihtavat paikkojaan keskenään?
    Minusta vaihtoon joutaisivat Vanhasen lisäksi Pekkarinen (tilalle Anssi Kaikkonen), Inkeri Anttila, Paavo Väyrynen ja Liisa Hyssälä.
    MYös vihreät voisivat vaihtaa samalla Braxin Janina Anderssoniin ennenkuin tämä jättää eduskunnan

    VastaaPoista