maanantai 19. lokakuuta 2009

Kohukultti: "Santerilaiset" julki Korpilahdella!

(KORPILAHTI) Keski-Suomen Korpilahdella on paljastunut salaperäinen kultti. Vyyhti alkoi avautumaan, kun varhain lauantaiaamuna Korpilahden lähimaastosta tavattiin sekavassa mielentilassa harhaileva, kansallispukuinen n. 20 –vuotias mieshenkilö. Poliisin ja sosiaaliviranomaisten puhuttaessa pohjalaisnuorukaista selvisi, että mies on ollut yhteydessä kulttiin, jonka olemassaolosta ei viranomaisilla tähän asti ole ollut tietoa. Jäljet johtivat korpilahtelaiseen koulutuskeskukseen, josta viranomaiset löysivät suuren joukon nuoria, jotka kutsuivat itseään ”Santerilaisiksi”. Kultin keskiössä palvotaan ”Santeri” –nimellä tunnettua jumalhahmoa, jonka opetuksia nuorukaiset kansanopistoksi tekeytyneessä kulttikeskuksessa myös opiskelivat.

Etelän Median haastattelemat sosiaaliviranomaiset ovat tapauksesta järkyttyneitä, sillä tieto kultin olemassaolosta tuli täysin yllätyksenä. Monelle suurin shokki on ollut se, että osa nuorista on ollut tavattaessa nälkiintyneitä ja heikkokuntoisia. Santerilaisten kurintäyteiseen päiväohjelmaan on kuulunut opintojen lisäksi tanhuamista ja pesäpalloa myöhään yöhön, ja monet ovat saaneet ravinnoksi vain vispipuuroa ja satunnaisia uuniperunoita. Harjoitteista poisjäämisestä on rankaistu kovalla kädellä, ja moni on elänyt pelon ilmapiirissä. Pelkoa on pidetty yllä uhkailemalla ”Santeri-sedän syöttävän vääräuskoiset Etelän Median susille”. Moni on ottanut uhkauksen kirjaimellisesti, eikä kukaan kultin jäsenistä suostu puhumaan toimitukselle.

Keskusrikospoliisi selvittää tilannetta Korpilahdella, ja jo nyt näyttäisi, että kultilla on myös paikallistoimintaa koko maan alueella kultin ollessa voimakkaimmillaan Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilla. Poliisilta saatujen tietojen mukaan kultilla olisi myös toimitiloja Helsingin keskustassa, ja voidaan olettaa että kultilla on yhteyksiä myös maan poliittiseen johtoon.

Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio

Kuvat: Köpi Kalliokangas ja Christina Koivulahti ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti