keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Vanhasen suosio pohjalukemissa

(EDUSKUNTA) Matti Vanhasen suosio on romahtanut. Ennen suositusta pääministeristä on tullut eduskuntakiusaamisen kohde. Eduskunnassa suoritetun gallupin mukaan 41 prosenttia vastaajista piti Vanhasta ”v*tun junttina nössönä” ja ”uuniperunana”, ja vain kolmasosa vastaajista piti pääministeriä ”ihan ok jäbänä” . Suosion romahduksen myötä hänen moponsa tankkiin on virtsattu kahdesti, ja hänen asiakirjareppunsa on hilattu Eduskuntatalon lipputankoon. Hänen Irc-galleria –salasanansa on varastettu ja hänen Masa69 –profiilistaan lähetetty toistuvia viestejä espoolaiselle catering-yrittäjälle ja riihimäkeläiselle kunnallisvaaliehdokkaalle. Hilpeät lounaat Timpen, Korkkiksen ja Martsan kanssa ovat vaihtuneet yksinäisiin kahvihetkiin Eduskuntatalon kahvilassa. Ryhmäkokouksissa Vanhasta on muun muassa heitelty kuminpalasilla, ja hänen kynäpenaaliinsa on kaadettu mustetta.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) ymmärtää tilanteen vakavuuden: ”On hyvä, että näistä kiusaamistapauksista puhutaan. Ei tällaista tarvitse sietää, vaan ihan reilusti voi tulla puhemiehen huoneeseen kertomaan. Me kutsumme sitten kiusaajat puhutteluun ja pyritään yhdessä selvittämään asiat”.

Etelän Media ei tavoittanut Timo Kallia , Juha Korkeaojaa tai Mauri Pekkarista kommentoimaan ystävänsä hylkäämistä. Myöskään Vanhanen ei halunnut kiusaamisesta juurikaan puhua, vaan tyytyy huokaamaan, että ”pahinta on se, että ne tytötkin, Paula, Mari, Tanjankin. Ne vaan nauravat nykyään mulle”. Katse on kääntynyt maahan, ja sanat soljuvat pääministerin huulilta harvakseltaan. Miehen olemuksesta näkee, että syvälle sydämeen sattuu.

Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti