keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Vanhanen jäi kiinni virkamiehen lahjonnasta!

(AMERIIKKA/ULKOAVARUUS) Matti Vanhanen joutui jälleen noloon tilanteeseen yritettyään lahjoa yhdysvaltalaista virkamiestä. Vanhanen oli tarjonnut NASA:n palveluksessa olevalle Timothy L. Kopralle (jonka sukunimi muuten lausutaan helvetti [kouprah], ei [kopra], toim. huom.) erikoishöylätystä puusta valmistettua saunarakennusta, jonka Vanhanen kertoi rakentaneensa parin viime viikon aikana. Etelän Median saamien tietojen mukaan kyseisissä saunalaudoissa näkyy lyijykynällä tehtyjä merkintöjä, joista selvimmin erottuvat sanat "Annastiina" sekä "Juhana" ja niiden yhteydessä satunnaisia päivämääriä.

Yhdysvaltojen viranomaiset kuitenkin pysäyttivät Vanhasen toimet ennen kuin kyseinen tavara saavutti virkamies Kopran. "Tulkitsemme tällaiset toimet hyvin vakavaksi", kertoo nimetön liittovaltion lähde Etelän Median toimitukselle. "Yleensä meillä päin virkamiehiä lahjotaan oikeasti arvokkailla esineillä, mutta tällaisten lankkujen lähettely lähinnä nolottaa lähettäjänsä puolesta", lähde kommentoi.

Hevosmiesten Tietotoimiston mukaan Vanhanen kertoo hämmästyneensä liittovaltion viranomaisten reaktiosta. Vanhasen mukaan Suomessa kyseisillä laudoilla ja niistä rakennetuilla saunoilla ja varastoilla olisi saanut ostettua "hyvinkin merkittäviä poliitikkoja". Vanhanen ilmoitti myös palauttavansa laudat niiden alkuperäiseen paikkaan, mutta ei kuitenkaan suostunut kertomaan tästä paikasta sen tarkemmin.

Vanhanen ei myöskään suostunut ottamaan vastuuta lahjoman yrityksestä, vaan sanoi kyseessä olleen koko hallituksen yhteinen projekti. Etelän Median tavoittama, päivän toiselta maratoniltaan palautunut, nimettömänä pysyvä kokoomusministeri oli kuitenkin yllättynyt tiedosta. "Ei v...u Matti. Eikö se jumalauta kestä yhtä viikkoa ilman jonkunlaista lahjontaa tai saunan rakentamista", ministeri kommentoi.

Myöhemmin ministeri kuitenkin vetosi mikrofonin jääneen päälle vahingossa, ja lupasi tarjota Vanhaselle kaljat. Tätä kuitenkin paheksuttiin myöhemmin päivällä erityisesti raittiusliikkeen parissa, jolloin ministeri nappasi lähellä olleelta toimittajalta mikrofonin ja lausui "Ei helvetti nyt riitti tää hymistely! Vituttaa jo muutenkin toi Vanhasen sekoilu ja sen absolutismi. Äijähän on hallituksen kovin tinttaaja ja voittaa yleensä kaikki iltakoulun beer bong -skabassa".

Vielä iltapäivään mennessä ei ollut selvää minkä takia Vanhanen yritti kyseistä virkamiestä alkujaansakaan lahjoa. Etelän Media on kuitenkin saanut haltuunsa asiakirjoja, joiden mukaan keskustapuolueen vaalityöryhmässä olisi tutkittu mahdollisuutta lähettää Lauri Tarasti, Transparency International sekä valtaosa YLE:n toimittajista "helvetin kauas meidän vaalirahoitustileiltä".

Etelän Media / Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja L.C. Relander
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti