tiistai 27. lokakuuta 2009

Lehmä sekoitettiin maatalousministeriin

Paikalliselle maakuntalehdelle kävi nolo virhe viime viikonlopun Farmari-liitteessä, kun maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan sijasta lehti oli haastatellut juttuaan varten maatiaislehmää.

Lehmä vastaili mm. maataloustukia, verkkokalastusta ja suomalaisen maatalouden päästöjä koskeviin kysymyksiin. Lehden haastattelema lehmä ei ilmeisesti itse ollut tietoinen virheestä, ja juttu pääsikin painoon ja aina ihmisten aamupöytään asti.

"Kyllä tässä on ollut ilmeisesti toimittaja hyvin huolimaton", toteaa maakuntalehden päätoimittaja. "Lehmä oli tosin vastaillut kysymyksiin vähintään yhtä järkevästi ja samanlaisin sanakääntein kun maatalousministeri Anttila", puolusteli päätoimittaja.

Lehti ei harkitse jutun korjaamista seuraavaan numeroonsa, koska lehmän vastauksissa sinäänsä ei ollut mitään väärää. Sen sijaan jutussa esiintynyt maatiaislehmä on loukkaantunut saatuaan kuulla että häntä haastatellut toimittaja oli sekoittanut hänet maatalousministeriin. Lehmä harkitsee kantelua Julkisen sanan neuvostoon kunnianloukkauksena.

Etelän Median tekemässä pikakyselyssä 89 % paikallislehden lukijoista oli kuvitellut jutun luettuaan Suomen maatalousministerin olevan juuri kyseessä olevassa maatiaslehmä. Loput 11 % ei ollut kyntötöiltään ehtinyt lukea lehteä vielä iltapäivään mennessä.

Etelän Median saamaan tiedon mukaan tänä aamuna kokoontunut Keskustan työvaliokunta onkin pohtinut mahdollisuutta asettaa maatiaslehmä ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. "Sama se mikä siellä on ehdolla, kunhan tuet juoksee", kommentoi nimettömänä pysyvä keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén

2 kommenttia:

  1. Onko kuvassanne Anttila vai se lehmä?

    VastaaPoista
  2. "Your guess is as good as ours". Oikeasti. Jos sinä tiedät kumpi kuvassa on, niin kerro ihmeessä, jotta saadaan toimituksemme pieni vedonlyönti ratkaistua.

    VastaaPoista