keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Pahoinpitelyn kriminalisointi jakaa kansan

(ARKISTO: Etelän Media 2.12.1909) Sapelisenaatin esitys pahoinpitelyn kriminalisoinnista on saanut myrskyisen vastaanoton kansalaisten ja opposition parissa. Erityisesti maalaisliitto sekä herätysliikkeet ovat profiloituneet hankkeen vastustajina.

Esityksen taustalla on lähiaikoina paljon huomiota saaneet joukkopahoinpitelyt Tuusulan Jukolassa, sekä Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla. Pahoinpitelyissä menehtyi toistakymmentä lukkarilaista sekä Kauhavan ruma vallesmanni. Molemmissa tapauksissa pahoinpitelijät hakkasivat teon päätteeksi myös itsensä.

Kaikki Euroopan maat ovat kriminalisoineet pahoinpitelyn. Suomi johtaa maailman pahoinpitelytilastoja, ja vain Yhdysvalloissa ja "joissain helvetin Jemenissä" pahoinpitely on vielä yleisempää kuin Suomessa. Suomi on toistuvasti vastustanut kaikenlaista puuttumista pahoinpitelemisoikeuteensa kansallisiin erityisoloihin vedoten.

"Pahoinpitely on osa suomalaista kulttuuria. Ei nyrkit tapa vaan ihmiset", kommentoi kriminalisoinnin vastustajien ykkösnyrkkinä profiloitunut Antti Isotalo (maal.). "On tärkeää että nuorilla on harrastuksia. Jos turpaanvedosta tulee laitonta, niin syntyykö Suomeen enää Gunnar Bärlundia? Turha sitten itkeä nyrkkeilymitalien perään", Isotalo jyrähtää.

Myös Siionin Sanomien Aatu Laitinen kritisoi senaatin lakiesitystä. "Pahoinpitely on osa suomalaista kulttuuria. Olen itse piessyt pari pikkukaveria joskus nuorempana, mutta kylillä samoilu ja kohteiden etsiminen vie niin paljon aikaa, etten yksinkertaisesti ole ehtinyt nyrkkimetsälle. Poikani kyllä harrastavat pahoinpitelyä aktiivisesti", Laitinen kertoo. Laitisen mukaan suomen kristillinen liike haluaa profiloitua enemmän järkevänä ympäristöliikkeenä. "Pahoinpitely on luonnonmukainen keino pitää kansan kasvu kurissa. Nykyihminen on menettänyt täysin normaalin suhtautumisen luonteeseensa", nykyisen KD:n puoluesihteeriä karrikoiva Laitinen sanoo.

Valtiopäivien pahoinpitelykerho sekä Pahoinpitelijäliitto ovat myös kritisoineet hanketta. "Pahoinpitely edistää turvallisuutta liikenteessä", täräyttää Pahoinpitelijäliiton puheenjohtaja Lars Kontra (maal.). Maaseudun tulevaisuudesta huolestuneen Kontran mukaan ilman aktiivisia pahoinpitelytoimia liikenteessä toikkaroivien juhlijoiden ja muiden tarpeettomien ihmisten määrä kasvaisi liian suureksi, mikä hänen mukaansa taas lisäisi vossikkaonnettomuuksia.

"Kaikkiin ongelmiin on yksinkertainen ratkaisu: Tappaa, tappaa ja tappaa", linjaa puheenjohtaja Kontra. "Tällaiset lakiesitykset ovat hätäisesti tehtyjä, vihermarxilaisten maailmaa syleilevää idiotismia. Jos nyt kielletään turpaanveto, niin onko seuraavana listassa sormikoukku?", Kontra järkeilee haastattelun päätteeksi.

Etelän Median arkisto

1 kommentti:

  1. "Ei nyrkit tapa vaan ihmiset" Putosin :))

    VastaaPoista