keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Kysely paljastaa: valtaosa suomalaisista ei halua Halla-ahoa kotikuntaansa

Suomalaiset suhtautuvat varauksella Jussi Halla-ahoon, ilmenee Etelän Median teettämästä kyselystä. Jopa puolet suomalaisista suhtautuu vastahakoisesti ajatukseen, että oma kunta ottaisi vastaan rotutohtori Halla-ahon.

Jyrkästi Halla-ahoa vastusti viidennes vastaajista, saman verran ruksasi kyselylomakkeesta "ihan sama" -vaihtoehdon. 30 prosenttia ei tienneet kenestä puhutaan, eivätkä voisi vähempää olla kiinnostuneita.

Geneven pakolaissopimukseen vedoten Astrid Thors ja Helsingin kaupunginvaltuusto ovat tiedustelleet muiden kuntien mahdollisuuksia ottaa vastaan Jussi Halla-aho. Tällä hetkellä Helsingin Eira kärsii pahiten Jussi Halla-ahosta, mutta myös muualla pääkaupunkiseudulla on tavattu Halla-ahoa. Sen sijaan muissa Suomen kunnissa Halla-ahoa harvemmin nähdään.

Tutkimuksen julkaisu käynnisti nettipalstoilla keskustelumyrskyn, jossa Halla-ahojen vastaanottoa kritisoitiin ja vastustettiin. "Nää on just näitä ankkurilapsia. Ensiksi laitetaan joku pikku-Halla-aho kouluun näsäviisastelemaan, sen jälkeen tulee koko suku vanhempainiltoihin länkyttämään ihme mongerrustaan. Saako sitä enää perinteistä joulujuhlaakaan viettää, jos Jussi Halla-ahon takia pitää karsia kaikki vähänkin ulkomaalaisvivahteinen joulusta pois?", kirjoittaa nimimerkki Viimeinen murjaaniko? Etelän Median keskustelupalstalla.

Helsingissä jotkut asukkaat ovat kokeneen Jussi Halla-ahon häiritsevänä, ja useat asukkaat harkitsevat jopa poismuuttoa Eirasta. "Minulla tuli ratikassa kerran Jussi Halla-aho istumaan selän taakse. Yritä siinä sitten lukea rauhassa lehteä kun toinen huutelee joka artikkelin kohdalla 'No niin, taas rikos! Varmasti ulkomaalaiset tekijät! mamumamumamumamu' Jouduin jäämään sporasta jo Viiskulmassa sen takia." nimimerkki 3B kirjoittaa.

Halla-ahon poismuuttoa Helsingistä on myös vastustettu perssuomalaisten Homo-forumilla. "Jos Eiran ykkösnyrkkihöpö lähtee niin miten käy Siitos 2011 -hankkeemme?", nimimerkki Yksi HS-kommentoija vastaa kymmenestä kommentista pohtii huolestuneena. "Ahvenanmaa, pakkoruotsi, somalit, islam, halla-ahon scripta", tiivisti ajatusmaailmaansa Pekka Siitin Turusta.

Useat kirjoittajat ovat myös huomauttaneet Euroopan pääkaupungin Brysselin muuttumisesta sen holtittoman Timo Soini-poliitikan takia. "Nykyään Brysselistä saa etsimällä etsiä paikkaa, jossa saisi olla rauhassa sen onelinereilta. Ennen niin idyllinen cafe Pohjantähtikin on ihan pilalla Timo Soinin ja sen tänne roudaamien suomipersekumppaneiden mukanokkelien sutkautusten takia", nimimerkki Manne Kenpis kirjoittaa.

Helsingin kaupunginvaltuusto maksaa Jussi Halla-ahon vastaanottaville kunnille ensimmäisen kolmen vuoden osalta kaikki Halla-ahon aiheuttamat kulut. Tällaisia kuluja ovat mm. asumiskulut elitistisessä kaupunginosassa mahdollisimman erillään ulkomaalaisista, todennäköiset oikeudenkäymiskustannukset jokaisesta Halla-ahoon kohdistuvasta värikkäästä kirjoituksesta sekä paikallislehtien kasvavat henkilöstökulut, joita tarvitaan Halla-ahon jatkuvan mielipidepalstakirjoittelun perkaamiseen.

Kuitenkin kolmen ensimmäisen vuoden jälkeen Halla-ahosta aiheutuvat kustannukset jäävät pääosin kuntalaisten maksettavaksi, joten luonnollisesti kuntalaiset eivät ole Halla-ahon vastaanottamisesta innostuneita. Halla-ahon ei myöskään odoteta juurikaan maksavan tuloveroa kotikuntaansa, ja todennäköisesti hän ei myöskään tulisi työllistymään kunnissa, joissa kysyntää muinaiskirkkoslaavin tutkijoille on niukasti.

Etelän Media ei tavoittanut Astrid Thorsia tai Jussi Halla-ahoa kommentoimaan kyselyä, "mutta eiköhän se helvetin propellipää jo sormet ruvella kirjoita blogiinsa vastausta tai itke Mika Illmanille tai Johanna Suurpäälle, josko voisi haastaa Etelän Median oikeuteen kunnianloukkauksesta", toimituksessamme epäillään.

Kyselyä varten haastateltiin täyden kuun aikaan muutamaa Etelän Median toimituksen jäsentä. Virhemarginaali on 0 prosenttiyksikköä joka suuntaan.

5 kommenttia:

 1. Tämä teksti on hyvää jatkoa moraalisessa ja älyllisessä umpikujassa olevan poliittisen koneiston ja median sairaskertomukseen.

  VastaaPoista
 2. Viime vuoden kunnallisvaaleissa valtava enemmistö äänestäjistä ei halunnut Halla-ahoa Helsingin kaupunginvaltuustoon, mutta sielläpäs vaan istuu kuin uloste Junttilan tuvan seinässä. Me emme hyväksy tällaista pelin politiikkaa. Epäilen vahvasti, että tässä ovat taas seteliselkärankaiset olleet asialla.

  VastaaPoista
 3. Erittäin hauska :)

  VastaaPoista
 4. Vois olla melkein hauskaa, jos jokin asia ois totta.

  Juho Pöllänen

  VastaaPoista