tiistai 15. joulukuuta 2009

Paluu kauhukarsinoihin, Anttila kiistää sikojen huonon kohtelun

(ARKADIA) Viime viikolla julkisuuteen levisivät uudet järkyttävät kuvat sikojen huonosta kohtelusta Suomessa. Aktivistiryhmä "oikeutta sioille" oli jo toistamiseen tunkeutunut pääasiassa keskustan tiloihin kuvaten kärsiviä, puolikuolleita ja läpimätiä sikoja.

Etelän Media sai käsiinsä ensimmäisenä aineistoa Apollonkadulla sijaitsevasta sikalasta. Kuvissa näkyy selvästi, kuinka porsaat rypevät saastassa ja omassa lannassaan, ja hajua tiloissa voi vain arvailla. Mitään kuivikkeita tai pahnoja ei sioille oltu viety, kuvissa näkyi ainoastaan muutamia nipullisia Helsingin Sanomia, Aamulehteä sekä Kauppalehteä. Toimituksemme järkytykseksi kuviin osui myös puolirampa sika lähes hautautuneena lautakasan alle.

Myös muut kuvat olivat järkyttäviä: eräässä Kauppatorin tienoilla otetussa kuvassa erottuu maatiaisemakko sotkeentuneena käytetyistä videonauhoista tehtyyn jätesäkkiin. Joissain kuvissa viiksekkäät siat selvästi lähentelevät pikkuporsaita, toisten sikojen katsoessa vierestä lajitovereidensa vulgaaria toimintaa. Jotkut emakot on kepusikaloissa laitettu poikimaan jatkuvalla syötöllä, jolloin emakoille ei jää mahdollisuutta elää omaa elämäänsä. Erityisen pahannäköisiä olivat ne yksilöt, joita omat siat olivat purreet. Ainakin lapualaiselta tilalta löytyi tällainen emakko.

Myöhemmin viikolla aktivistiryhmä julkaisi tarkat sijainnit kuvaamistaan sikoläteistä. Pahimmat tapaukset sijaitsivat Apollonkadulla sijaitsevan sikalan lisäksi eduskunnan maatalousvaliokunnassa ja keskustan ryhmähuoneessa sekä Maalaistentalossa Simonkadulla. Kaikissa tiloissa oli suoritettu tarkistukset viimeisen vuoden aikana, mutta mikään ei näytä muuttuneen tarkastusten johdosta.

Sikojen puhemies, keskustan Sorkka-Liisa Anttila ei kuitenkaan näe ongelmaa niin suurena kuin aktivistiryhmän kuvista voisi päätellä. "No rapatessa roiskuu, tietysti tämä meidän maalaisten elämä on kaupunkilaisten silmissä vähän järkyttävää katsottavaa, mutta onko meillä vaihtoehtoja?", Anttila kysyy. "Voidaanhan me perustaa joku Puhtoisten Kepulaisten standardi ja antaa äänestäjien valita, mutta tuskinpa se tuolla maakunnissa kaupaksi menee", Anttila jatkaa.

Facebookissa onkin jo vaadittu ministeri Anttilan eroa tapauksen johdosta. Toisaalta facebookissa on myös ryhmä, joka kannattaa keskustalaissikojen nykyisenlaista kohtelua, eikä näe siinä ongelmia. "Siat ovat sikoja", kirjoittaa ryhmän seinällä ainoa yleiskieltä käyttävä kommentoija. "Kyllähän tässä suapi taas kolomen ämmän [maa- ja metsätalousministeriön] putjetista repiä markkinoentirahhaa että saadaan tämä riisi lakaistua maan alle ennen ensi vaaleja", MTK-lainen vaikuttaja kirjoittaa sivustolla.

Nimettömänä pysyttelevä keskustavaikuttaja kommentoikin eduskunnan saunassa varsin värikkäästi tulevia vaaleja ja niiden ehdokasasettelua: "Ei se haittaa, jos pari sikaa mätänee elävältä. Sekoittaa niitä puhtaamman tavaran sekaan, marinoi pintaan vähän väriä ja pistää S-ketjun hoitamaan markkinoinnin, niin taas on samat siat suomalaisten ruokapöydissä ja äänestyslapuissa."

Uusimpien tietojen mukaan jopa suomalaiset tuotantoeläinsiat ovat liittyneet rintamaan vaatimaan Arkadianmäen päättäjien elinolojen parantamista. Omakohtaisiin kokemuksiin viitaten sikojen tiedottaja Kyösti Karju mainitsi keinona ainakin läpimätien ja pystyynkuolleiden keskustalaisten poistamisen tiloista, jolloin muut päättäjät voisivat vihdoin hengittää vapaasti ja liikkua esteettä.

"Eihän tämä meilläkään helppoa ole. Pikkukopeissa ilman virikkeitä lähinnä toisiamme näykkien menee päivät. Vieressä kaverit mätänee käsiin ja kukaan ei ole huolissaan hyvinvoinnistamme. Kyllä me tuotantoeläinsiat voidaan helposti samaistua näiden kepusikojen tuskaan. Ja uskon sitä paitsi, että hekin varmasti nousisivat meitä auttamaan, jos tilanne joskus niin päin kääntyisi", sympaattinen ja elämänmyönteinen herra Karju sanoo liukuessaan kohti lihamyllyä.

Etelän Median sikajaosto


Haluatko sinä erottaa sikaministeri Anttilan? Käy kirjoittamassa nimesi adressiin!
Ensimmäisenä sikojen oloista kirjoitti, ja tähän tekstiin kuvituksen tietämättään lainasi Sikatehtaat.fi

1 kommentti: