sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Anttila vei Vanhasen lautasen!

(PRESIDENTINLINNA) Etelän Median seurapiiritoimittaja Joanna af Ryggmanin saamien tietojen mukaan Keskustan maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila olisi vienyt perinteisellä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla pääministeri Vanhasen lautasen. Tapahtuma on aiheuttanut hämmennystä, ja Keskustan joukoissa puhutaankin nyt pääministeripelin uudesta käänteestä. Taustalla oleva kohu ulkopolitiikan edustamisesta on kiristänyt jo ennestään presidentin ja pääministerin välejä, joten on selvää että linnassa juhlat ovat saaneet kokonaan uuden käänteen.

Etelän Media tavoitti Anttilan ja Vanhasen hetki sitten presidentinlinnan atriumista: ”Ei tähän liity sen kummempaa dramatiikkaa. Matti oli syönyt lähteissään kolme uuniperunaa ja minulta jäi kyljys kesken kun piti alkaa kiskomaan kolttua niskaan. Nälkä jäi vaikka Forssan ABC:llä häthätää syötiin porsaanleikkeet.” Myös kahvipöydästä paikalle kiiruhtanut Matti Vanhanen vahvistaa tapahtuneen: ”Kyllä minulla on tapana tankata hyvin ennen näitä juhlia. Täällä on kaiken sorttista diplomaattikuntaa ja musulmaania, ja niiden ruuista minulla menee aina vatsa ihan kuralle. Sirkka-Liisan kanssa sovittiin että hae sinä suolaiset niin minä otan makeat ja vaihdellaan sitten, kyllä tässä nyt on lautaskohusta tehty tarpeettoman iso asia."

Lautaskohu ei rajoitu yksin keskustapuolueseen. Etelän Median saamien tietojen mukaan Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen olisi laitettu yhdessä Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen kanssa lasten pöytään istumaan. Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen on myös vahvistanut tiedon. "Meillä on kaikki isot lautaset menossa kun linnaan on tällä kertaa kutsuttu kansalaisjärjestöjä kestovaippayhdistyksestä uppopumppuliittoon. Nuorempien edustajien kohdalla jouduttiin tällä kertaa tekemään tällainen ratkaisu”, Nevalainen linjaa.

Toimitukseen kantautuneiden huhujen mukaan myös pääministeri Vanhanen olisi tarjoutunut vaihtamaan Arhinmäen tai Heinosen kanssa paikkoja kuultuaan lasten pöytään tarjottavan ” Rontin ja Miskan nauravia nakkeja, sekä niin paljon Kokista kuin jaksaa juoda". Aikaisempia vuosia vauhdikkaamasta tanssimusiikista Vanhanen oli silmin nähden kiusaantunut, mutta haastattelu keskeytyi tältä osin ikävästi kokoomuslaisen iltapuvun Marja Tiuran osuttua paikalla tarjoamaan Etelän Median toimittajalle edullisesti empiretyylistä sohvaryhmää, joka olisi kuulemma "tässä ihan nurkilla".

Etelän Median seurapiiritoimitus / Joanna af Ryggman

Kuvat: Christina Koivulahti ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti