tiistai 15. joulukuuta 2009

Suuri symposiumi kokoontunut päättämään maapallon kohtalosta

(EFESOS) Päättäjät ympäri kristikuntaa ovat kokoontuneet Efesokseen päättämään uusista linjauksista koskien maailman tulevaisuutta. Kokouksessa on tarkoitus jatkaa siitä mihin Nikean ja Balin ekumeenisissa kirkolliskokouksessa jäätiin. Nikean protokollan voimassaolo loppuu kahden vuoden sisällä, joten uudella julistuksella on jo kiire.

Jo ennakkotietojen valossa kokouksesta odotettiin riitaisaa, eivätkä edustajat tässäkään suhteessa ole pettäneet odotuksia. Jopa yli puolet osallistujista marssi protestiluenteisesti ulos kokoussalista osoittaakseen mieltään harhaoppisuutta vastaan. Myös kokouspaikan ulkopuolelle kokoontunut kymmentuhatpäinen päämäärätön ihmisjoukko aiheutti... No ei aiheuttanut oikeastaan mitään reaktioita kokousväessä.

Kokouksen pääasiallinen tarkoitus on käsitellä Jeesuksen olemusta, lähinnä siis sitä, onko Jeesus Kristus ihmisen vai jumalan luomus. Myös saatanasta tultaneen äänestämään, sillä jo nyt tiedetään useiden pakanamaiden edustajien pyrkivän muokkamaan saatana-käsitystä omien tarpeidensa mukaiseksi.

Oman lisänsä kokouksen asialistalle tuo itäisen anglikaanikirkon munkkien toisilleen lähettämät kirjeet, joissa munkkien väitetään itse kiistävän omat doktriininsa. Itäinen Anglikaanikirkko on noussut merkittävimmäksi auktoriteetiksi juuri Pelastajan jumalallisuuden korostajana, kun taas kirjeistä julkaistuista otteista saa täysin toisen käsityksen. "No kato jos sä laitat tän aikajanan toisinpäin, eli hauta oli tyhjä J:n kuoleman JÄLKEEN eikä sitä ennen, niin BUM! Meillä on tyhjä hauta ja jumalallinen Jeesus!", sanotaan eräässä kuuluisimmaksi nousseessa pergamentissa.

Myös saatanan olemuksesta on tarkoitus päättää tässä kokouksessa. Vielä edellisen kokouksen aikana hyväksyttiin yleisesti käsitys, jonka mukaan kaikissa eri uskonnoissa ja suuntauksissa on omat pikku paholaisensa, mutta nyt tarkoituksena olisi saada aikaan yksi iso saatana, jota vastaan voitaisiin aneita sitten kerätä.

"No ainakin helvetti pitää olla, jonkunlainen haades, jossa on kuuma, tulvia ja varmaan jotain lieskoja", kommentoi Etelän Medialle saatana-toimikunnan varapuheenjohtaja Celestinus I. "Joo ja sitten lapset, niiden pitää kärsiä! Just sun lasten itse asiassa", Celestinus jatkaa.

Jonkun verran riitaa on syntynyt mahdollisesta saatanan esikuvasta, mutta tällä hetkellä suosituimmalta näyttää vaihtoehto hiilidioksidihankoa heiluttavasta sarvipäästä. Skeptikot ovat kuitenkin muistuttaneet myös muista, paljon pirullisimmista ja konkreettisimmista hiisistä, mutta hiili-liigana tunnettu ryhmittymä on saanut epäilevät tuomaat kuitenkin vaiennettua kirkonkirouksin ja julkisin teloituksin.

"Yksi iso, helvetin iso paholainen tarvitaan, jotta anepäästökauppa saadaan kukoistamaan. Toisaalta tarvitaan myös jotain mikä hidastaa mustan maan väestönkehitystä. Niitä on paljon enemmän kun meitä, joten parempi pitää Salomonin lapset nälässä ja uhkailla niitäkin maailmanlopulla jos hamuavat kehitystä, ruokaa tai tasa-arvoa meidän kanssa", perustelee hiili-liigan puheenjohtajana profiloitunut Al-Khwari. "Joka kiistää paholaisen, saakoon kristikunnan pilkan ja vainon osakseen", Al-Khwari jyrisee.

Suomen pakanamaata kokouksessa edustaa noin 70 hengen delegaatio, joista käytännössä kenelläkään ei ole koulusta kristologian saati teologian aloita. Sen sijaan paikalle on lähetetty mm. oikeustieteilijä Tarja I, valtiotieteilijät Matteus Vanhempi ja Kanki-Anton sekä joukko maaseudun agronomeja.

"Meillä tärkeää on että saadaan jotain, jolla meidän omat pikku-synnit saadaan lakaistua maton alle", Suomen kirkkokuntaa edustava Matteus Vanhempi kertoo. "Jos meidän pikku typpinäkit ja metsänpeikot nostetaan paholaisen asemaan, niin se vaikeuttaa aika paljon tuotannon edellyksiä Suomessa. Ja muriaanitko sitten meidän leivän tekee?", Matteus kysyy.

"Kyllä paras on että pistetään nuubialaiset maksumiehiksi, paskotaan itse omat järvet tukkoon, pistetään syntiset kaupunkilaiset hengittämään saastaista ilmaa ja tuotetaan talouden nimissä mahdollisimman paljon roinaa Molokille uhrattavaksi", tiivistää Matteus Vanhempi Suomen ilmasto- ja uskontotavoitteet haastattelun lopuksi.

Etelän Median kaukaisten maiden toimitus / Lars Christus Relander

2 kommenttia: