perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kokoomus kannattaa kaksipuoluejärjestelmää

(SUOMALAINEN KLUBI) Vaalityöryhmän saatua valmiiksi ehdotuksensa uudesta vaalijärjestelmästä, on kokoomus alkanut jo valmistella tulevan hallituksen lisäksi myös uutta eduskuntaa. Nykyinen monipuoluejärjestelmä koetaan kokoomuksen sisällä ongelmaksi ja tähän halutaan nyt saada muutos. Kokoomusnuorten Wille "Little Willy" Rydman tiivistääkin kokoomuslaisen ajatusmaailman seuraavasti: "en pidä monipuoluejärjestelmästä, sillä siihen sisältyy ajatus että samassa yhteiskunnassa on monia erilaisia ajattelutapoja."

Korkin ja paskan lailla pinnalle aika ajoin pullahtaa myös kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen, joka tarjoaa monen kulttuurin ja monen puolueen Suomeen yksinkertaista ratkaisua: kaksipuoluejärjestelmää. Puoleetkin Tujusella on jo valmiina. "No me ollaan kokoomuksessa sen verran hajaannuttu, että helposti meidän pohjalta saisi kaksi puoluetta rakennettua", Tujunen maalaa. Vahvistuksia Tujunen hakee myös keskustan ja kristillisten parista. "Meidän pikkufasistit, asehullut ja muu paskasakki laitettaisiin yhteen keskustan lantapunttien ja kristillisten korpikonservatiien kanssa, ja sitten toinen puolue muodostettaisiin kokoomukseen eksyneistä arvoliberaaleista, Olli Rehnistä sekä Bob Helsingistä", Tujunen sanoo.

Tujusen mukaan nämä kaksi puoluetta riittäisivät Suomeen oikein hyvin. "Ainakin meille tärkeintä politiikassa on saada ääniä, valtaa ja riideltyä jostakin, sama kai se nyt on ketä siellä on vastassa", Tujunen pohtii. "Ei kai nyt kukaan kuvittele että politiikassa oikeasti mistään päätetään kenenkään äänestäjän etuja silmällä pitäen? Kunhan vastustetaan muiden ehdotuksia ja kehutaan omia, simple as that", Tujunen täräyttää trendikkäästi englanniksi Bob Helsingin copyn nyökätessä hyväksyvästi vieressä.

Puolueuudistusta Tujunen toivoisi jo vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Mikäli vaalipiirijakoa saataisiin uudistettua ja puoluekartta tiivistettyä kahteen puolueeseen, johtaisi se tutkija Sami Borgin mukaan mielenkiintoiseen tilanteeseen. "Ai miten niin mielenkiintoiseen? Samat vittu 200 paskanjauhajaa siellä istuisi eduskunnassa, heittelisi nokkeluuksia kyselytunnin televisioinnin aikaan ja lopulta olisivat ainoastaan kiinnostuneita siitä mille kultaiselle oksalle itse pääsevät keikkumaan. Haistakaa paska koko valtiovalta!", Borg analysoi tuttuun viileään tapaansa Tujusen keskustelunavausta.

Kokoomus on viimeisten parin viikon aikana sekä kannattanut että vastustanut monikulttuurisuutta, opintojen maksullisuutta, Natoa, omistusasumista ja Sauli Niinistöä. Ensi viikon good cop/bad cop -asetelma on vielä auki, mutta todennäköisesti tiistaihin mennessä nähdään kenen kokoomuslaisen virkamiehen tai poliitikon vuoro on esittää ilkeää lohikäärmettä, jolta rohkea pikku prinssimme Jyrki voi Suomen kansan pelastaa.

Etelän Median viihdetoimitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti