perjantai 19. maaliskuuta 2010

Keskusta laittaa pedot kuriin

Keskusta, ja erityisesti maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on lopultakin vastannut kansalaisten huoliin ja toiveisiin erilaisista pedoista nousseiden ongelmien torjumiseksi. Anttila on ehdottanut puhelinnumeroa, johon huolestuneet kansalaiset voisivat ilmoittaa mikäli pihapiirissä vaanii pedoilta näyttäviä otuksia tai mikäli pedoista on muita havaintoja maastossa. Esimerkiksi jätöksistä, raadoista ja epämääräisistä äänistä lähimetsästä voi epäillä pedon käyneen pihapiirissä.

"Kansalaiset ovat huolissaan. Oikeuslaitos ei tee mitään, pedoille ei anneta rangaistuksia tekivät he sitten mitä tahansa", Anttila linjaa. "Itä-Suomen hovioikeuden alueella sekä paikoin myös Keski-Suomessa on tullut useita tapauksia ilmi joissa pedoille on annettu täysi vapaus mellestää", Anttila sanoo.

Erityisesti maaseutua ravisteleva ongelma on levinnyt asutuksen myötä myös kaupunkeihin, ja pedoista on tehty havaintoja jopa asutuskeskusten, erityisesti koulujen lähettyvillä. "Ilmoita Pedoista" -puhelin pyrkiikin turvaamaan varsinkin lasten koulumatkat ja samalla vähentämään pedoille menetettyjen eläinten määrää.

Puhelinpalvelu toimii siten, että pedon nähtyään havainnoija soittaa numeroon, antaa sinne osoitteen havainnostaan ja sen jälkeen maakuntajoukoista ja kylän miehistä koottu pataljoona saapuu äärimmäisessä tapauksessa jopa lopettamaan pedon. "Onhan se kova juttu, mutta ei tällaisia hirviöitä pidä sallia 2010-luvun Suomessa", Anttila linjaa. "Jonkunhan tähän kansalaisten oikeustajua ja turvallisuudentunnetta loukkaavan ongelmaan oli puututtuva, uskon että tällä tulee olemaan merkitystä. Sitä varten me ministerit täällä olemme", Anttila sanoo.

Mikäli sinulla on havaintoja susista, ilveksistä, karhuista tai muista petoeläimistä, voit soittaa suoraan Anttilalle numeroon 09-160 53300. Oikeasti vaarallisista, yhteiskuntaa ja lapsiamme uhkaavista pedoista kannattaa soittaa poliisille.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén

1 kommentti:

  1. Onneksi pedot voidaan voittaa kaikkivoipaisella metsäsensuurijärjestelmällä. Pedon havaittuaan poliisi käy asentamassa katsojan ja pedon väliin kyltin, jossa kerrotaan että nyt on estetty pedon kohtaaminen. Itse pedolle ei tarvitse tehdä enää mitään, kun se on siellä kivan kyltin takana piilossa.

    Ja niin jää poliitikolle ja pedolle kiva fiilis.

    VastaaPoista