maanantai 29. maaliskuuta 2010

Anttila innoissaan komissaarivierailusta

Etelän Median saamien tietojen mukaan EU:n maatalouskomissaari Dacian Cielos on tulossa ensi kesänä Suomeen vierailulle. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan kesäkuun alku on hyvä ajankohta komissaarin visiitille, sillä tuolloin ero Suomen ja Keski-Euroopan maatalouden olosuhteiden välillä näkyy selvästi. "Meillä on varmasti alueita, joissa tuolloin ei ole vielä päästy edes kylvämään. Varmasti jossain on vielä luntakin pelloilla", Anttila sanoo.

Ministeriöstä tihkuneiden tietojen mukaan tarvittaessa voidaan turvautua keinolumetukseen ja tuoda Joensuun jäähallista vähän lisärekvisiittaa. Ministeri itse kaavailee todellista pr-kaappausta: ”Nyt perkule näytetään millaista helvettiä on olla suomalainen maanviljelijä! Vähän aliravittuja ja rohdinpaitaisia lapsia roikkumaan komissaarin jaloissa, pettuleipää eikä mitään samppanjaa. Ja tietysti hommataan Korkeasaaresta oikea jääkarhu Joensuun torille. Jos ei tällä ala tukieurot virtaamaan niin minä lupaan syödä kaikki juhanipalmuni!”, ministeri maalailee.

Itä-Suomesta vierailu jatkunee ministerin kotiseudulle, sillä Liisankadulta tihkuneiden tietojen mukaan luvassa on ainakin vierailu Forssan Autokeitaalle sekä Mustialan maatalousoppilaitokseen. Paikallislähteiden mukaan Tammelan Martoilla pyörivätkin jo sukat jaloissa heidän kuultuaan Cialiksen tulevasta vierailusta. Forssan seudun isäntämiehet ovat sen sijaan vierailusta epäluuloisia, sillä vanhasta hevospitäjästä on ennenkin lähdetty romanimiesten matkaan.

Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti