torstai 25. maaliskuuta 2010

Vasemmistoliitto vastustaa mummojen käännytystä

(MUMMOLA) Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavon Arhinmäki otti tänään kantaa mummojen käännyttämisjupakkaan. Arhinmäen mukaan mummojen käännyttäminen on epäinhimillistä eikä istu suomalaiseen arvomaailmaan. Arhinmäki puhui asiasta Sports Academyn saunatiloissa muutamalle luottokaverilleen.

Arhinmäki näkee erityisen julmana mummojen käännyttämisen juuri ennen pääsiäistä, joka varsinkin ortodoksimummolle on tärkeä juhlapyhä. Mummon joutuminen pois perheen ja läheisten muodostamasta arjesta ja joutuminen vieraaseen ympäristöön vuoden tärkeimpänä pyhänä saattaa järkyttää jo valmiiksi herkkää mummoa, sanoo Arhinmäki. "Myös käännytettyjen mummojen läheisille voi olla kova pala menettää mummo", Arhinmäki muistuttaa.

Myös muslimimummon käännyttäminen sotii Arhinmäen mukaan suomalaisia arvoja vastaan. "Eikö mummojen voisi antaa rauhassa viettää rauhallinen loppuelämä valitsemallaan tavalla?", kysyy Arhinmäki. Arhinmäen mielestä poliisin tulisikin puuttua käännytykseen ja keskeyttää ne välittömästi. "Vaikka yleensä en poliisin puoleen käännykään kuin kameran kanssa, olisi nyt sisäasiainministeriön poliisiosaston otettava järki käteen", Arhinmäki vaatii.

Mummojen käännyttäminen on aiheuttanut keskustelupalstoilla pienoisen kansanliikkeen, ja kirkon toimintaa on sekä vastustettu että kannatettu. Useimmat kommentoijat eivät näe ongelmaa käännytyksessä, kun taas monet näkevät sen merkittävänä ennakkotapauksena. "Mummoja menee, mummoja tulee, antaa kaikkien elää elämäänsä valitsemalla tavalla", kirjoittaa nimimerkki Maatuska Etelän Median keskustelupalstalle.

Kirkko on kieltäytynyt lopettamasta käännyttämisiä vedoten sen olevan osa kirkon perustoimintaa. "Mene ja käännytä kansat ja miksei mummotkin, sanoi Jeesus-lapsi ja sitä tässä nyt tehdään", kommentoi vastavalittu arkkipiispa Kari Mäkinen mummojen kyseenalaista käännytystä. Näillä näkymin mummojen käännytys jatkuukin vanhaan malliinsa, kansan ja omaisten vastustuksesta huolimatta.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro oma kokemuksesi kuinka mummoja käännetään!

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellsténin Ingrid-mummo

1 kommentti:

  1. Hyvin vähälle huomiolle on jätetty syy mummojen käännytyksen takana: Jos 150.000 maahanmuuttajamme ne vanhemmat, joiden olosuhteet kotimaassa eivät vastaa Suomen standardeja, tulevat sairastuessaan tänne, siitä tulee Suomelle kallista. Siksi nihkeilemällä on lähetetty maahanmuuttajille viesti; älkää tuoko mummojanne tänne.

    Nyt kun viesti on mennyt perille olisi valtionkin aika tehdä humaani teko ja antaa esillä olleiden mummojen jäädä suomeen.

    VastaaPoista