torstai 18. helmikuuta 2010

Yleisradiolla edessään kivinen tie

YLE:n hallitus päätti odotetusti olla jatkamatta Mikael "Marianmies" Jungnerin kautta Yleisradion toimitusjohtajana. Jungnerin korvaa Lauri Kivinen, jonka aiemmat saavutukset ovat NokiaSiemens networksin yhteiskuntavastaavana, tunnetuimpana saavutuksenaan NSN:n hyvät yhteiskuntasuhteet useisiin diktaattoreihin ja totalitaarisiin hallituksiin. Kivinen myös puhuu virheetöntä saksaa, millä varmasti oli myös suuri merkitys valittaessa Yleisradion toimitusjohtajaa.

YLE:n hallintoneuvoston Mika Lintilä (kesoil) oli valinnasta innoissaan: "Lauri Kivinen on aivan mahtava! Siinä missä Jungner teki jotain hikisiä juutuup-videoita jossain Amerikassa, on Kivinen mm. näytellyt Kivikasvoissa ja Lapinlahden Linnuissa. Sitä paitsi sillä on se vaimokin pormestarina ja kuuma tytär Aikakoneessa, eli revi siitä demari Jungngngner!", Lintilä (jota emme väitä yhdeksi eduskunnan seksuaalihäiriköistä) ilkkuu.

Myös viestintäministeri Suvi Lindén (cock.) onnitteli uutta Yleisradion johtajaa, toivoen hänen tuovan jämäkkyyttä yhtiöön. "Nyt loppuu perkele maksupinnareiden retostelu kun tuli sellainen mies johtoon jolla on suhteen kunnossa jopa Iranin Mahmutiin. Samat laitteet vaan jokaisen tv-luvattoman kännyköihin, ja katotaan sitten kelle ja missä twittaavat", Lindén sanoo. "Sitä paitsi Yleisradio voi, ja sen pitää, käskeä työntekijöitään, ainakin Tampereen punavihreitä stalinisteja, riisumaan alasti aina töistä lähtiessään. Loppuupahan se Tiuran ja mukava joukko tiimin jahtaaminen", huumorintajustaan tunnettu Lindén vitsailee naama peruslukemilla.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo (ABC) sen sijaan painotti Lauri Kivisen osaamista ja yhteiskunnallista aktiivisuutta. "Toimiminen Suomalaisessa Nuijassa, avioliitto Ida Aalbergin kanssa, oma puolue... On siinä yhteiskuntasuhteita kerrakseen! Tällaista miestä tarvitaan YLEn johtoon, eikä mitään henkilöstön sparraajaa", Neilimo kommentoi sanoin jotka useimmilta lukijoilta mennee täysin ohi. Neilimon mukaan valinnassa painoikin nimenomaan Kivisen yhteiskunnalliset suhteet, erityisesti Neilimoon sekä muihin SOKin omistamiin ja ostamiin poliittikkoihin ja virkamiehiin.

Etelän Media ei saanut haastattelua tulevalta demareiden puheenjohtajalta Mikael Jungnerilta eikä oikeasti keneltäkään muultakaan.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti