tiistai 2. helmikuuta 2010

Hallituksen eläkepäätös ulkopuolisten käsissä?

HS:n mukaan pääministeri Matti Vanhanen pyytää eläkeratkaisustaan lausuntoa OECD:ltä. Etelän Median saamien tietojen mukaan pääministerin eläkepäätöstä on puitu vuorokaudet ympäri eri työryhmissä, ja asiaan haetaan vielä selkoa eurooppatasolla.

Vanhanen on konsultoinut asiassa myös kollegaansa pitkän linjan poliitikkoa Paavo Väyrystä, ja tullut johtopäätökseen, että eläkeratkaisuun pääsemiseen tarvitaan nyt kokeneempaa kalustoa. Vanhasen mukaan eläkejärjestelmän rakenteellisia uudistuksia pohtineen ns. Rantalan ryhmän työn jatkoksi otetaan Väyrysen ryhmä. Apollonkadulta toimitukseen kantautuneiden tietojen mukaan ryhmää johtamaan asettuisi Paavo Väyrysen isä, Eemeli Väyrynen, 100.

Väyrynen Jr kertoo isänsä olevan perunannostokoneen keksimisoperaation jälkeen käytettävissä pohtimaan eläkejärjestelmän uudistamista: ”Eemeli on kovassa kunnossa. Kun pottukoneen testit on ajettu voidaan alkaa yksissä tuumin rukkaamaan eläkkeitä mallilleen.”
Pääministerin joukoille eläkeasiat ovat mieleen. ”Kyllä se on parempi, että nämä asiat pysyvät keskustapuolueen näpeissä. Meillä on pitkät perinteet eläkkeiden uudistamisesta. Ei tässä ole mitään epäselvää, kyllä Kevassa, eläkeyhtiöissä ja keskustapuolueessa on tämän maan paras eläkeosaaminen”, Vanhanen kehaisee.

Vanhanen on kuitenkin huolissaan eläkepäätöksen luisumisesta hallituksen, ja erityisesti keskustalaisten voimien ulkopuolille. "Nyt näyttää siltä että eläkepäätökseen haluaa puuttua myös OECD, KRP, PRH ja SOINI. Minun mielestäni tällainen ulkoparlamentaristinen kehitys johtaa pääministerin aseman heikentymiseen, ainakin lyhyellä aikavälillä", Vanhanen aprikoi.

Pääministeri itse on tulevasta eläkepäätöksestään vaitonainen. ”Onhan se nyt selvää, että jalkapuolelle Kesäranta on vähän turhan iso kun on tulossa tuota leikkausta ja kaikkea. Ai ai, tälläkin hetkellä koipea juilii niin. Ellei maan etu vaatisi, olisin jo varmasti työkyvyttömyyseläkkeellä. Kyllä tästä vielä Kelan listoihin joutuu, niin kuin muutkin pitkän päivätyön raataneet”, Vanhanen huokaa.

Etelän Median Helsingin toimitus Antero Halkio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti