torstai 4. helmikuuta 2010

Koulutoverit näpäyttivät luokan bullya

Arkadian ala-asteen 5B-luokka antoi keskiviikkona oivan näpäytyksen luokan bullylle oppilaiden puheenjohtajuudesta käydyssä äänestyksessä. Luokan pahanpojan, Saulin, "vakioläppänä" on jo useana vuonna ollut asettua ehdokkaaksi luokan oppilaiden puheenjohtajaksi, ja yleensä on siihen äänivyöryn saattelemana tullut valituksikin.

Vaan tänä vuonna oli toisin. Sale sai luokan äänistä alle puolet, useiden äänestäessä Aku Ankkaa tai luokan nörttiä Pekkaa. Myös Saulin nimen kirjoitusasu osoittautui vaikeaksi useimmille 5-luokkalaisille, joten hylättyjen äänien määrä oli tavallista suurempi. "Saulin uhkailut, tyttöjen vokottelu ja merkkarikarkit eivät tänä vuonna riittäneet. Me näytettiin sille ettei meitä saa kiusaa, koska mekin ollaan yhtä kovia kun se", kertoo luokan vasikka pelokkaana, mutta teennäisen uhmakkaana Etelän Medialle.

Nimettömänä pysyttelevä vasikka avasi Etelän Medialle myös hiukan Saulin taustoista. "No minua se on haukkunut isopääksi, mutta se ei kuitenkaan ole pahinta. Luokkaretket oli ennen mun suosikkipäiviäni koulussa, nykyään pelkään niitä", vasikka kertoo ääni väristen. "Sauli varastaa luokkaretkellä meidän eväät, ja sitten se laittoi mun niskaan ruusunmarjoista niitä siemeniä. Kutitti vielä kotimatkalla niin paljon, että jouduin jäädä Heurekan pihaan puhdistaa paitaa", itkuinen vantaalaisvasikka kuvaa tilannetta.

Myös muilla on vastaavia kokemuksia Saulista. Esimerkiksi Saulin ulkomailta mukanaan tuomat rullakengät ovat olleet kovassa käytössä, ja vakiokiusana Saulilla on tapana kiertää heikkoja oppilastovereitaan ympäri, ns. ämmän tissiin. Sauli onkin luokan paras luistelija, ja jääkiekon pelaaminen on täyttä tuskaa muiden kompuroidessa ja väistellä Saulin ilkeitä laitataklauksia. Myös tyttöjä Saulilla on tapana kiusata, eikä ainoan vähääkään Saulia sietäneen tytön, Suvi-Annen, siirryttyä yksityiseen kouluun kaupungin toiselle laidalle Saulilla ole ollut varsinaisia tyttökavereita luokassa.

Luokanvalvoja Seppo Tiitisen mukaan tilanne paheni Saulin ystävän Paavon siirryttyä toissa vuonna Helsingin venäläiseen kouluun. "Sauli jäi yksin, naapuriluokan Tarja valittiin edustamaan koulua lasten linnan juhliin ja kaikken kukkuraksi luokan nätti tyttö Tanja alkoi seukkaa jonkun muun kanssa", luokanvalvoja listaa Saulin vastoinkäymisiä. "On tässä meillä opettajienhuoneessa puhuttu, että mitä Saulin kanssa tehdään, mutta toisaalta ei tätä alakoulua ole Saulilla enää kuin kaksi vuotta jäljellä, jos tästä nyt vaan kunnialla selvittäisiin", Tiitinen huokaa.

Luokan puheenjohtajaäänestyksen jälkeen Sauli oli selvin nähden vihainen, ja uhkasi ottavansa selvää ketkä äänestivät häntä vastaan. "Jos te ette kerro kuka ei äänestänyt mua niin mä vedän teitä kaikkia turpaan, ainakin Homo-Timoa ja sen kavereita ja sit Tutti-Juttaa. Ei toi Iso-Eero sua aina pelasta!", Sauli uhosi kiitospuheessaan. Tämän jälkeen Saulin nähtiin rullaavan kohti keittäjien uloskäyntiä, Saulin salaista tupakkapaikkaa.

Etelän Median Lasten ja Nuorten Osasto / Risto 5A

1 kommentti:

  1. Unohditte kertoo, et Sauli on kans nähty pussailee sitä yhtä esikoululaista Jennii, joka on Saulin kaa samassa iltapäiväkerhossa!

    VastaaPoista