maanantai 28. syyskuuta 2009

Matti Vanhanen ei suostu mattivanhasen syntipukiksi

(TERVANEVA) Pääministeri, keskustapuolueen puheenjohtaja Matti Vanhanen toteaa Etelän Medialle antamassaan haastattelussa, ettei hän suostu vaalirahakohun syntipukiksi. Matti Vanhanen toteaa, ettei hän ole vastuussa Matti Vanhasen toimista, ei ainakaan yksin, eikä näin ollen suostu eroamaan. "Kyllähän tämä kohuu koskee kaikkia mattivanhasia, ei yksin minua. Olisi varmasti Etelän Median edun mukaista kaataa kaikki mattivanhasen teot minun harteille, mutta entäs kun sitten muut mattivanhaset, saisivatko he jatkaa pääministerinä", Matti Vanhanen kysyy. "Heittäköön se Matti Vanhanen ensimmäisen kiven, joka ei syntiä ole tehnyt", Vanhanen jyrähtää.

Matti Vanhanen ei muista onko hän tavannut Nova Groupin liikemiehiä ja sopinut heidän kanssaan Kevan rahojen siirtämisestä omaan taskuunsa. "No voi olla että joku mattivanhanen on sellaista tehnyt, mutta minunko muka siitäkin pitäisi ottaa vastuu?", Matti kysyy aiheellisesti ja jatkaa: "Vaikka Matti Vanhanen olisi sopinut Nuorisosäätiön ja RAY:n rahojen siirtämisestä Matti Vanhaselle ja Jukka Vihriälälle, on aika paksua naulata minua siitä ristille".

Matti Vanhanen myös puolustautuu sanomalla, että käytäntö on aina ollut mattivanhasilla tällainen, ja nykyinen Matti Vanhanen on ainoastaan aikasemman poliittisen kulttuurin uhri. "Miksi minun nyt pitäisi erota, vaikka olen tehnyt ainoastaan niin kuin mattivanhaset ovat aina tehneet ja nähneet oikeaksi tavaksi toimia?", Matti Vanhanen ihmettelee. Kysyttäessä miksi Matti Vanhanen ei ole sitten muuttanut vaalirahalainsäädäntöä nykyaikaisemmaksi, toteaa hän kohdanneensa vahvaa vastarintaa, erityisesti Matti Vanhaselta. "Kyllähän tässä on yritetty ajaa uudistuksia läpi, mutta aina joku mattivanhanen on ollut näitä uudistuksia vastaan", Matti Vanhanen tuskastelee.

Matti Vanhanen sanoo eroavansa vain siinä tapauksessa, että Matti Vanhanen esittää eropyyntönsä Tasavallan presidentti Tarja Haloselle. "En ainakaan itse tule sitä (Matti Vanhasen eroanomusta) esittämään, se on Matti Vanhasen oma asia", toteaa Matti Vanhanen. Matti Vanhanen ei suostu kommentoimaan olisko hänen erottava mikäli hän joutuisi valtakunnan oikeuteen syytettynä säätiön rahojen kavaltamisesta. "Mahdollisessa Matti Vanhasta vastaan käytävässä oikeudenkäynnissä olisin todennäköisesti ainoastaan todistajan roolissa, enkä siksi halua ottaa kantaa mitä mieltä henkilökohtaisesti olen Matti Vanhasen toimista", hän toteaa. "En tosin muista juuri mitään tapaamisistani tämän "mattivanhasen" [Tässä kohti Matti Vanhanen nostaa kaksi sormea ilmaan, ensiksi oikealla ja sitten vasemmalle] kanssa, joten kannattaako tällaista dementoinutta miestä ottaa edes todistajaksi sellaiseen oikeusfarssiin?", Matti Vanhanen pohtii.

Vaalirahakohun myötä myös vaalirahoituslaki on tarkoitus uusia. Kysyttäessä millainen esitys pääministeri Matti Vanhaselta on luvassa uudeksi vaalirahoitusmalliksi, tyytyy Matti Vanhanen toteamaan tämän ehdotuksen olevan mattivanhasten asia, josta hänen on ensin keskusteltava mattivanhasen kanssa. "Annetaan nyt Tarastin työryhmälle täysi työrauha, jotta he voivat tuoda vaalilainsäädännön uudistusehdotuksensa, jonka Matti Vanhanen voi sitten vaikka merkitä tiedoksi hallituksen iltakoulun pöytäkirjaan ja keskittyä paljon tärkeämpiin asioihin", toivoo Matti Vanhanen ja miettii Vadelma Mehukatti -juomansa äärellä, jäljitteleekö Matti Vanhanen mattivanhasta vai mattivanhanen Matti Vanhasta.

Etelän Median Helsingin toimitus / Johan Hellstén
Kuvat: Köpi Kalliokangas ©

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti