keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kesän uutiset kootusti


Rannoilta, terasseilta ja mistälie pusikosta itsensä ruskettuneena löytänyt Etelän Median toimituskunta on jälleen kasassa ja valmiina palvelemaan lukijoitaan maalaiskriittisen uutisoinnin autuudella. Osa toimituksesta oli päätynyt vaimojensa ja ties minkä sukujuhlan takia ABC-Suomeen, kauas kehä I:n taakse, niille seuduille missä Etelän Media istuu saatanan oikealla puolella ja missä Raamatun vieressä lojuu Vanhasen "Vaikeita valintoja" heti Kekkosen kuvan alapuolella kirjahyllyn paraatipaikalla. Näistä retkistä raportoimme paremmin kunhan toimittajamme saavat lannanhajun pestyä le coqeistaan ja kehtaavat taas tulla ihmisten ilmoille Bulevardin eteläpuolelle.


Sitä ennen kuitenkin ajattelimme kerrata kesän uutiset niitä lukijoitamme varten, jotka, aivan ymmärrettävästi, pitävät Etelän Mediaa ainoana luotettavana uutislähteenään ja ovat olleet uutispimennossa keskustan puoluekokouksen jälkeen. Tässä lyhyt tiivistelmä siitä mitä on tapahtunut.


Vanhanen on vaihtunut


Keskustan puoluekokouksessa koettiin dramatiikkaa kun Mari Kiviniemen takapuoli valittiin Pekkarisen puota muodokkaammaksi. Pekkarisen peniksestä sen sijaan piti lähes 1100 kokousedustajaa, mutta huhujen mukaan Kiviniemen persettä kuolasi erityisesti lestadiolaiset, joille Kiviniemi oli luvannut jämät hallintoministerin salkusta. Lopulta hallintoministeriksi valittiin siihen kurottanut Tölli (heh heh heh).


Matti Vanhasen tilalle Suomen tylsimmäksi ihmiseksi saatiin Mari Kivijotain, Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin roudattu nainen, jonka pitäisi tuoda keskustapuolue pelloilta kaupunkiin. Kokemukset vastaavasta yrityksestä viime vuosilta ovat vähintäänkin rohkaisevia meidän kaupunkilaisten kannalta.


Suomen poliittiseen johtoon ei kuitenkaan tullut muutoksia, vaan edelleenkin sitä johtaa EK, st. Urho's pubin baarimikot sekä Golf-virta.


Vanhanen on eronnut I


Ilman minkäänlaista häpyä Matti Vanhanen siirtyi välittömästi lobbareidensa ja vaalirahoittajiensa palvelukseen kultaiselle oksalle väittäen paikan osuneen kohdalle sattumalta juuri pääministerin eron jälkeiselle päivälle. Ilmeisesti kesätoimittajille selitys upposi kuin häkä, eikä oppositiota kiinnosta oikeastaan enää mikään, joten minkäänlaista korruptiota ei tässäkään siirrossa nähty.


Huhujen mukaan Vanhasen työhakemuksen lause "Omakohtaisia kokemusta perheyrityksistä ja -virityksistä, suosittelijana lentoemäntä Merja Mäntyniemi" riitti päihittämään muut hakijat.


Toivotamme Etelän Median toimituksen puolesta hyvää uraa Perheyritysten liitossa, ja toivomme että kuulemme liitosta jatkossa yhtä vähän kuin tätä aikaisemminkin.


Vanhanen on eronnut II


Vanhasesta ei näytä pääsevänsä eroon kesälläkään, ellei nimi ole Sirkka Mertala. Ilta-Sanomat kirjoitti Vanhasen erosta viime viikonloppuna, ja välittömästi alkoi spekulointi (lähinnä meidän toimituksessamme) eron syistä. Aluksi syyksi epäiltiin sänkyhommia, "Kutsu mua perheyritysten liiton puheenjohtajaksi" kun ei vastaa "kutsu mua pääministeriksi" ähkintää hyvälläkään tahdolla.


Myöhemmin kuitenkin paljastui että suhteen päätti nimenomaan Vanhanen, ei suinkaan Mertala. Sinäänsä liike on ymmärrettävä, onhan täysin loogista että ainoa asia mikä teki Vanhasesta jotenkin inhimillisen ja arvostettavan - järkevä nainen joka tuskin puolen vuoden päästä esittelee lohdutussilikonejaan seiskassa - sai mennä. Odotamme Kata Kärkkäisen (tai mikä se nyt nykyään on), Johanna Tukiaisen tai Merikukka Forsiuksen kohusuhdetta Perheyrittäjä-Vanhasen kanssa.


Muut uutiset


Sen lisäksi mitä on kirjoitettu Vanhasesta, on Suomessa myös syöty jäätelöä, hukuttu, hakattu ja juututtu hissiin. Ydinvoimaa tulee jatkossakin seinästä, huolimatta... no oikeastaan ilman mitään todellista vastarintaa opposition puolelta. Välillä on paistanut, välillä satanut ja Sirkka-Liisa Anttila on tehnyt parhaansa sen puolesta että maanviljelijät saavat korvaukset säästä kuin säästä. Tuntuukin että suomalainen maanviljely on kuin VR:n junat: oli sää mikä tahansa, jostain syystä se ei ollenkaan sovi nykykalustolle ja lisää rahaa tarvitaan toiminnan ylläpitämiseen.


Kuta kuinkin näin on kesä Suomessa mennyt. Raportoimme pika puolin Suuresta Tuntemattomasta, ABC-Suomesta ja siitä miksi sinne ei jatkossakaan kannata lukijoidemme mennä.


Etelän Median Helsingin toimitus

2 kommenttia:

  1. "järkevä nainen joka tuskin puolen vuoden päästä esittelee lohdutussilikonejaan seiskassa" voidaan ymmärtää päinvastoin kuin tarkoitettiin. Vai juuri tätäkö tarkoitettiin? ;)

    VastaaPoista
  2. Tulevaisuus näyttää oliko kyseessä sarkastinen kommentti. Toivottavasti ei.

    Oikeastaan me vaan halusimme tuolla kommentilla lepytellä syyttäjää, mikäli Mertala on nykyään laskettava yksityishenkilöksi ja hänestä kirjoittaminen siten ollen kunnianloukkaus.

    VastaaPoista