torstai 5. elokuuta 2010

Ehdokkaat vuoden 2011 kriisikunnaksi julkistettiin

Kilpailu Suomen kriisikunta 2011:n tittelistä on huipentunut finaalivaiheeseen, jossa jäljellä on viisitoista parhaiten maakuntatason kilpailuissa menestynyttä kuntaa. Lopullisen valinnan kriisikunnasta tekee kuntakeisari Eino Makunen, viime vuoden voittajan kanssa seurusteleva Hjallis Harkimo sekä poismuuttavat veronmaksajat.

Etelän Median ei-oikeasti-haastatteleman kriisikunta-asiantuntijan, Tampereen yliopiston kunnallisoikeuden professori ____ ____________ mukaan suuria yllätyksiä ei tämän vuoden finalisteissa nähty. "Luonnollisuus, sinisilmäisyys ja keskustavetoisuus näyttää edelleen olevan parhaat kriteerit finaaliin pääsyyn. Alibudjetoinnista puhutaan usein kriittisesti, mutta harvapa meistä kuitenkaan kuntatalouden catwalkeille haluaa nähdä mitään lamapuskureita lanteilla notkumassa", ______ summaa.

Ainoana yllätyksenä listassa on tosin Raasepori, jossa veronmaksajien rahaa "maaseudun elinvoimaisuuden turvaamiseen" kuppaa menestyksekäästi RKP. "Ilman ruotsalaisia maanviljelijöitä Raasepori olisi jäänyt Länsi-Uudenmaan paikalliskisoihin Citymarketin parkkipaikalle vilkuttelemaan, mutta nyt Raaseporissa yhdistyy sekä suomalaiskeskustalainen taloudenhoito että ruotsalainen kotiinpäinvetäminen sopivassa suhteessa", ________ toteaa.

Vahvana ehdokkaana ja Etelän Median suosikkina pidetään Vihantia, joka on jokaisella strategisella mittarilla eniten keskivertosuomalaisen mieleen. Vihanti on liian pieni, täysin maalaismainen kunta, jonka palvelutarjonnasta vastaa S-Market ja Osuuspankin Hippohiihdot, ja joka on panostanut lähinnä tanssilavan kunnossapitoon, korkeaan veroprosenttiin yhdistettynä holtittomaan lainanottoon sekä kohtalaisen mitään sanomattomaan mottoon "Viihtyisä Vihreä Vihanti". Vihannin strategiset mitat, KESK 14/VAS 4/SDP 3 varmistanee voiton jo ennen uimapukukierrosta, jolloin kuntien budjetteja päästään arvioimaan ilman kunnanisien valitsemia iltapukuja ja lämpimiä puheita.

Myös vihantilaiset uskovat oman kunnan voittoon. "Helsingissä kaikilla on kiire ei-minnekään, tahdon olla vapaa ja hengittää havun tuoksua", paljaaksi raiskatun talousmetsän reunalta kotinsa löytänyt isäntämies Johannes Lipsanen kehuu kotikuntaansa. Vihannin etuna pidetään myös taktisesti kunnan etusivulle sijoitettuja lehmiä ja traktoria, minkä voidaan varmistavan myös jatkossa kunnan elinvoimaisuuden pysyvän riippuvaisena maidon tuottajahinnoista, ja muista 50-lukulaisen kuntatalouden hyväksihavaituista tekijöistä.

Suomen voittaja pääsee perinteisesti edustamaan Suomea Universumin kriisikunta -kilpailuun, jossa yleensä vahvoilla ovat Kreikan sekä muiden Välimeren maiden edustajat. Tänä vuonna Suomen taso on kuitenkin niin kova, että menestystä myös kansainvälisistä kisoista uskotaan saavutettevan. "Muualla maailmassa on jo vuosia lisätty kuntiin pieniä kirurgisia lisäosia, jotka parantavat kilpailuasetelmia. Meillä taas on uskottu luonnollisuuteen", autopuhelimestaan tavoitettu kuntaministeri Tapani Tölli sanoo.

"Tänä vuonna suomalaiset kunnatkin ovat rohkeasti ottaneet muista kilpailijattarista mallia, ja ehostaneet rintavarustustaan virkamieskorruptiolla, puolueellisella tonttipolitiikalla ja muilla lähinnä Etelä-Italian kulttuuriin kuuluvilla pikkuparannuksilla. Kyllä näillä eväillä saadaan pidettyä huoli suomalaisten kuntien korkeasta tasosta ja huonosta taseesta", Tölli lupailee.

Suomen kriisikunta 2011 -voittaja julkistetaan myöhemmin Mikko Leppilammen juontamassa tilaisuudessa jossain teollisuuskiinteistössä Kilon lähettyvillä ja aikaisemmin Eino Makusen makuuhuoneessa. Kummastakaan tilaisuudesta Etelän Median ei raportoi sen tarkemmin.

Etelän Median kuntatoimitus
Kuva: Vihantilaisen Mestari-Heikin ahdas kolo ja vesikatto

2 kommenttia:

  1. Ja ehdokkaita ovat?

    VastaaPoista
  2. Listan osallistujista ja kärkikisailijoista löytää täältä: (klikkaa listaa laskevaan järjestykseen)

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kuntien_ja_seurakuntien_tuloveroprosenteista_vuonna_2008

    Tai sitten voi vierailla myös muilla Etelän Median yhteistyökumppaneiden sivustoilla.

    VastaaPoista