torstai 5. elokuuta 2010

Vehviläinen: lisää rahaa valtion budjetista lennokkitoimintaan

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (ei kovin yllättäen kesk.) ehdottaa valtiota tukemaan lennokkiharrastajien toimintaa. Liian kovaksi käyneiden kustannusten takia lennokkien lennättäminen ei ministerin mukaan ole kannattavaa, ja rahaa voitaisiin ottaa veikkausvoittovaroista, jos sieltä mitään enää puolueiden nuorisojärjestöavustusten jälkeen on jaettavissa, Vehviläinen ehdottaa.

Harrastelijat ovat lennättäneet tyhiiä ATR-42 sekä Embraer 170 -mallisia lennokkejaan Helsingistä maakuntien puolityhjiin kaupunkeihin harrastuspohjalta, mutta nyt tämä toiminta uhkaa loppu Finncomm Airlines- järjestön ilmoitettua kulujen noustua tuottoa, joka koostuu lähinnä bongareille myytävistä pienoismalleista, suuremmaksi.

Vehviläinen kannattaakin toiminnan tukemista lähinnä sen maakuntien bongareita piristävän vaikutuksen takia. Ympäristöhaitoista, ilmastonmuutoksen kiihdyttämisestä tai meluhaitoista Vehviläinen ei kuitenkaan ole huolissaan. Harrastustoiminta tai sen loppuminen ei sen sijaan vaikuttane suomalaiseen liikennepolitiikkaan, josta jatkossakin huolehtinee näin lyhyillä matkoilla ja näin pienillä käyttäjämäärillä Valtion rautatiet.

Etelän Media / Johan "Gusse" Hellstén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti