tiistai 25. toukokuuta 2010

Vanhanen, Wallin järkyttyneitä nimityskritiikistä

(IHMEMAA) Päähallituspuolue keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen, sekä ikihallituspuolue RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin ottivat kantaa viime päivinä velloneeseen nimityskohuun. Liisa Hyssälän nimittäminen Kelan pääjohtajaksi ilman valintatestejä tai oikeaa kilpailua sekä Eva Biaudet'n valinta vähemmistövaltuutetuksi ilman muodollista pätevyyttä on saanut kritiikkiä aina Tasavallan presidentiltä asti.

Matti Vanhanen on kuitenkin kritiikistä tyrmistynyt. "Kelan pääjohtajan paikka on aina ollut meidän, ja tulee jostain syystä myös aina olemaan meidän. Kenet siihen sitten olisi pitänyt valita?", Vanhanen kysyy. "Meillä on puolueessa sellaista tyrkkyä jonossa korkeille oksille, että oksat pois. Esimerkiksi Kanki-Kaikkonen olisi ollut ihan valmiina poistumaan täältä eduskunnasta mahdollisimman pikaisesti ennen seuraavia eduskuntavaaleja, mutta eipä vaan siltikään valittu sitä", Vanhanen muistuttaa.

"Tai vielä parempi, allekirjoittanut itsekin taisi olla spekulaatioissa mukana. Ei hitto, miettikää nyt jos tällainen täydellisesti ryvettynyt pääministeri, joka onnistuttiin jotenkin hoitamaan (ex-pääministeri) Annelin (Jäätteenmäen) tilalle vaivaisella 3 % kannatuksella puheenjohtajavaalissa, olisi valittu loppu-urakseen Kelan palkkoja nostamaan. Tsiisus, mitä teillä oikein liikkuu päässänne!", Vanhanen huudahtaa. "Ja turha kuvitella ettei käynyt mielessä. Me ollaan sentään puolue joka laittaa Aki Haaroa Nuorisosäätiön johtoon ja piti aivokuollutta Kekkosta maan johdossa vuosikaupalla, joten jos te saatte Hyssälän Kelan johtoon, ja vielä selvinpäin, niin odottaisin pientä arvostusta tähän suuntaan", Vanhanen kuittaa.

Myös Wallin suomii kovin sanoin kriitikoitaan. Wallin muistuttaa, että Suomessa on niin vähän ruotsinkielisiä ja niin paljon paikkoja joihin vaaditaan täydellinen kaksikielisyys, että on ylipäätänsä ihme jos joka virka saadaan täytettyä. "Me joudutaan jo nyt valitsemaan meidän listoille ja johtoon kaiken maailman maanviljelijöitä Närpesistä (Suom. Närpiö) ja Hankenin keskeyttäneitä espoolaisteinejä, ei tämä oikeasti ole niin helppoa pitää ankdammen pinnalla, kuin mitä se ehkä ulospäin näyttää", Wallin tuskastelee. "Evan nimen on sitä paitsi joku kuullut jo ennen hänen valintaansa, kyllä se on tässä puolueessa iso meriitti", Wallin toteaa lopuksi.

Etelän Median Helsingin toimitus / Johan "Gusse" Hellstén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti