maanantai 24. toukokuuta 2010

Juha Rehula linjasi tavoitteensa

(HOLLOLAN ABC) Kelaan siirtyvän Liisa Hyssälän tilalle sosiaali- ja terveysministeriksi valittu Juha Rehula (kesk.) linjasi tänään tulevan ministeripostinsa haasteita ja tavoitteita. Pääpaino Rehulan mukaan on työhyvinvoinnissa ja hyvinvoinnin lisäämisessä, mutta myöskään syrjäytyneitä ei hänen mukaansa tule unohtaa.

"On tärkeää huolehtia heistä, jotka eivät itse tule toimeen. Esimerkkinä vaikkapa henkilöt joiden omat ansiot eivät ikinä riittäisi korkeisiin virkoihin, heitä ei tule jättää yhteiskunnan valtarakenteiden ulkopuolelle", Rehula muistuttaa. Rehulan mukaan nykyinen hallitus tosin on kunnostautunut kyseisen ongelmanhoidossa edeltäjiään paremmin, viimeisimpänä näyttönään Rehulan nimittäminen sosiaali- ja terveysministeriksi.

Rehula haluaa myös muistuttaa viime laman aikaisista virheitä, joiden välttäminen nykyisessä taloustilanteessa on hänen mukaansa ensiarvoisen tärkeää. Kahden asunnon loukko, Juhan Rehu oy:n valuuttalaina sekä Lärvilautasen tilaaminen lahtelaisessa topless-baarissa on tuoreen ministerin mukaan pahimpia yksittäisiä inhimillisiä tragedioita. "Maksamme edelleen viime laman aikana aiheuttamiani laskuja", Rehula huokaa.

Vaikka Rehulan pesti jäänee lyhyeksi, ei hollolalainen sosionomi aio jäädä laakereillaan makaamaan, vaan aikoo pistää mahdollisimman paljon asioita kuntoon virkansa aikana. "Työhyvinvointi on Suomessa retuperällä. Ainakin uudet toimistopöydät, ergonominen näppäimistö ja satulatuoli tarvitaan välittömästi korvaamaan Hyssälän puhki pieremät martelat", Rehula naurahtaa.

Myös työurien jatkamisesta Rehula on huolissaan, ja toivookin hallitukselta pikaista puuttumista erityisesti pätkätöihin. "Ei voi olla niin, että ihmisiä otetaan töihin alle vuoden työsuhteisiin, tällaisissa tilanteissa tulisi työsuhdetta venyttää ainakin seuraavien vaalien yli. Tai sitten korvaus lyhyestä työsuhteesta tulisi näkyä työntekijöiden palkkapussissa", Rehula jyrähtää. Rehula hoitaa ministerin tehtäviä joko kesäkuuhun tai pisimmillään ensi huhtikuuhun asti, riippuen nykyisen hallituksen kyvystä säilyä pystyssä rikos-, petos-, ja vätyssyytteiden ristitulessa.

Etelän Median Helsingin toimitus /Johan "Gusse" Hellstén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti