perjantai 15. tammikuuta 2010

Poliisi: Merikasarmilta löydetty poliittinen ruumis

(MERIKASARMI) Katajanokalta, ulkoasiainministeriön välittömästä läheisyydestä on löytynyt poliittinen ruumis. Etelän Median saamien tietojen mukaan kyseessä on v. 1946 Keminmaalla syntynyt mieshenkilö, joka tiettävästi on päässyt liikkumaan myös ministeriön tiloissa. Poliisi on tapauksesta vaitonainen, eikä ole kertonut yksityiskohtia, mutta silminnäkijähavaintojen ja aikalaiskokemuksien perusteella poliittisen ruumiin mädännäisyyys oli jo ehtinyt varsin pitkälle. Puoluetoimiston epävirallisen lähteen mukaan nyt odotetaan poliittisen ruumiin ympärille syntyvää julkisuusmyllyä, Facebook-ryhmiä ja räävittömiä kolumneja. Pääministeri Matti Vanhanen on ennättänyt jo lausumaan, että ”minkäänlaista poliittisen ruumiin häpäisyä ei tulla hyväksymään, vaan lehdistön tulee tässäkin kantaa vastuunsa”.

Polittisen ruumiin ilmestyminen julkisuuteen on nähty myös keskustan pääministeripelin ympärille syntyneenä taktikointina. Pääministeriksi on kaavailtu ”kokenutta johtajaa”, ja toimitukseen kantautuneiden huhujen mukaan Johannes Virolaisen halukkuutta tehtävään olisi jo tiedusteltu, mutta ajatuksesta luovuttiin perikunnan painostuksesta. Keskustan pohjoisten vaalipiirien keskuudessa oli tiettävästi hetken aikaa paniikkimielialaa, kun sopivaa ehdokasta ei ollut näköpiirissä. Nyt sen sijaan näyttäisi siltä, että poliittisen ruumiin löytyminen tuo keskustan jälleen otsikoihin, ja puhaltaa uutta virtaa tupailtoihin.

Etelän Median saamien tietojen mukaan poliittisen ruumiin yllättävään löytymisen ei liity rikosta, mutta keskustan kenttäväessä se on synnyttänyt liikehdintää. ”All publicity is good publicity”, tokaisee Apollonkadun puoluetoimiston ainoa kielitaitoinen eli toimistolla siivoamassa ollut meksikolaissyntyinen Ramon Rochas.

Joo, kuten ählämitti tuossa molotti, metiapeliä ja paplisitia osataan mekin”, höröttää toimistolla päivystänyt keskustanuorten Antti Kurvinen, ja mulkaisee Rochasia: ”Kun saadaan Paavo remmiin ja se remmi pyörimään niin se puimakone niittää sellaista paalia ettei ole nähty”, Kurvinen möykkää.

Valtioneuvoston kanslian kanttiinista pillimehulta tavoitettu pääministeri Vanhanen oli myös tapauksesta innoissaan. ”Kyllä tällainen poliittinen ruumis sähköistää aina keskustelun. Siinä vaiheessa kun haetaan kokenutta johtajaa, on nämä vanhat parrat, poliittiset ruumiit ja sivuraiteella olevat akateemikot ja toimittajat kullanarvoista materiaalia.”

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen toppuuttelee kuitenkin maalaismiesten intoa, ja toteaa että pääministeripeliä ei ratkaista vain keskustapuolueen ilmoituksella. "On se hienoa, että laarin pohjilta löytyy vielä mistä ammentaa. Pekkarisen Maurikin totesi että vuorotteluvapaan sijaiseksi on nykyisin niin hirveän vaikea saada mitat täyttävää ministeriä", Katainen huokaa vaivaantuneena Keskustan pääministerilotosta.

Etelän Median Helsingin toimitus / Antero Halkio

Kuvat: Köpi Kalliokangas/ Kepun roskapankki ©

2 kommenttia:

  1. Poliittisesta ruumiista puheenollen: mistähän netissä löytyisi "elokuvajuliste" 90-luvun menestysfilmistä "On totuuden aika", joka kertoi järkyttävän ihmissuhdetarinan Paavo Väyrysestä ja Viktor Vladimirovista? Minulla on vain mustavalkoinen kopio, jossa upeat Kepucolor-värit eivät pääse oikeuksiinsa. Filmihän voitti kymmenen KGB:n palkintoa!

    VastaaPoista
  2. Tässä varmuuden vuoksi tuo mustavalkoinen versio: http://www.flickr.com/photos/ostsee/4307723764/

    VastaaPoista